Kotiuduin äsken kokopäivätyön kesäjuhlista ja oli yllättävän kivaa. Tutustuin uusiin ihmisiin ja tutustuin paremmin niihin, jotka jo tunsin. Loppuvaiheessa esimerkiksi se nykyinen varapomo, joka tavallaan johtaa haastattelijoita kun vakituinen pomo on lomalla, avautui loppuvaiheessa baarissa, että vitsit häntä harmitti kun minä en päässyt sinne, hän oli niin jo selittänyt kaikille, että hänen tuttu hakee sinne. Olin ihan pihalla ja kysyin sitten että ai en päässyt minne. No Suomen Huippumalli Haussa -kilpailuun. Lupasin jo useammallekin hakevani ensi vuonna ja oli jotenkin kiva kuulla joidenkin ei-niin läheisten kavereiden kommentti minusta mallina.

Lisäksi sain maistettua oikein firman piikkiin lopultakin sitä Golden Cap Sparklya, joka oli hyvää. Jotenkin muuten alkoholi tökkii, mutta makea kuohuviini on sellainen, joka menee ihan hyvin. Baarissa myös maisteltiin firman piikkiin kyseisen baarin uusia mahdollisia kesädrinkkejä. Yllättäen jopa pidin siitä minulle tehdystä aivan valtavasti. Se oli sellainen 0,4 litran korkeassa lasissa oleva kirkkaan vihreä drinkki, jossa oli päällimmäisenä säilykehedelmiä ja kermavaahtoa.

Sitten aika yllättäen minulle tuotiin joku drinkki sen jälkeen kun firma oli laittanut rahahanat kiinni ja sanoessani, etten ollut tilannut sitä, minulle sanottiin, että se oli joltain mieheltä. Siis vau, ensimmäistä kertaa joku tuntematon tilaa minulle baarissa drinkin. Se jäi tosin hämärän peittoon, että kuka sen oli tilannut, eikä se suoraansanottuna minua kiinnostanutkaan. Baarissa kun ei ollut yhtään varteenotettavaa ehdokasta - lukuunottamatta tosin meillä töissä olevaa irlantilaista, jonka aksenttiin ihastuin todella. Tyyppi oli aika lipevä ja kosketteli kaikkia, mutta jaa. Ei kuitenkaan kauheasti minun kanssa jutellut - johtuen ehkä osittain siitä, että hän sanoi sen olevan kauhea loukkaus, kun kysyin häneltä, että onko hän Briteistä.

Lisäksi se drinkki oli aivan järkyttävän paha ja pientä maistelua lukuunottamatta sen joi sitten yksi siinä vieressäni. Se oli kuulemma todennäköisesti appelsiinimehua ja viinaa, mutta minusta se maistui enemmänkin kuin sitruunamehulta ja viinalta. Ihan hyytävän pahaa minulle, joka tykkää lähinnä kaikista makeista juomista.

Johtuen sitten lähinnä tuosta drinkistä ja siitä, että se sai aikaan keskustelun parin työkaverin kanssa, kun he sanoivat, että jos juot, niin juo vähän ja odota ainakin vartti ja katso sitten mitä tapahtuu. Ei tullut minulle mieleenkään, että joku olisi jotain tyrmäystippoja sinne laittanut, eikä sitten ollutkaan. Sitten ne pari ihmistä, joiden seuraan olin lyöttäytynyt, sanoivat, että he tulisivat sitten ainakin varmistamaan, että pääsisin kotiin tai että vähintäänkin katsoisivat, ettei joku lähde seuraamaan minua, jos lähden yksin.

Minä olen ollut hyvin itsevarma aina liikkuessani yksin, oli kello mitä tahansa tai olin missä tahansa. Ei minua koskaan pelota liikkua ulkona, tosin välillä olen hieman varautuneempi kaiken varalta, kun koskaan ei voi tietää. Nämä kaksi naista selittivät, että kumpikaan heistä ei oikein enää tykkää liikkua yksin, kun toisen kodin lähellä samalla lenkkipolulla joku raiskattiin kesällä yhdeksältä illalla. Minä sen sijaan olin ajatellut, että kävelisin sen parin kilometrin matkan yksin kotiin. Jotenkin sitten iski itsellekin pelko, että mitä jos joku lähtee seuraamaan ja sitten kysyin, että olisiko näille kahdelle vaivaa, jos he heittäisivät minut edes vähän lähemmäs kämppääni. Päädyin siis lähtemään baarista kahden minua hieman vanhemman naisen kanssa, joiden kanssa en ollut ennen tätä iltaa vaihtanut yhtään ainutta sanaa, paitsi joskus tervehtinyt tai jotain.

Joten taas tuntuu olo jotenkin hienolta ja sosiaaliselta. Olin hattu päässä ja korkkarit jalassa juhlissa ja tutustuin uusiin ihmisiin tuosta vain, sain tuntemattomalta mieheltä ilmaisen drinkin (vaikka pahaa olikin) ja sain vielä aikaisemmin minulle vierailta ihmisiltä kyydin kotiinkin. Olo on hyvä, enkä ole niin kauheasti mitään ottanut, mutta koska en tiedä, mitä siinä neljän desin vihreässä drinkissä oli, hieman huolestuneena odotan huomista aamua. Ensimmäisten toisen työn bileiden jälkeen minulla oli seuraavat kaksi päivää niin karmea olo, mikä johtui todennäköisesti boolista, jossa oli viinaa. Nytkin tänään tuntui, että se minulle tilattu drinkki muuttui päänsäryksi melkein heti ensimmäisen maistamisen jälkeen.

Pidin näistä kesäjuhlista todella paljon, ehkä jopa enemmän kuin kummastakaan toisen työn bileistä. Tässä porukassa en ollut yksi vanhimmista, vaan päinvastoin yksi nuorimmista. Tämäkin uusi tuttavuus, jonka kanssa juttelin tänään varmaan eniten, oli minua viisi vuotta vanhempi. Ylipäätään tämä porukka oli arvoiltaan hieman enemmän samalla tasolla kuin minä. Jotkut joivat liikaa ja meidän firman toimitusjohtaja, joka ei ole edes töissä meidän toimistolla, on ilmeisesti aina sellainen, että juomaa menee ja aamulla ei muisteta mitään mistään. Kävi jopa meille ihan lopussa sanomassa pari sanaa. Muuten ei ollut meille mitään puhunut ja oletettiin, että oli kysymässä, että onko ollut kivaa. Sen sijaan hän sanoi, että kenenkään meidän ei kannata tulla puhumaan hänelle sinä iltana palkankorotuksen toivossa. Siis ihan tyhjästä tuollainen meille tuntemattomille ihmisille.

Pääasiassa oli kuitenkin kivaa ja todella mukavaa oli olla bileissä, joissa kukaan ei oksenna tai puhu siitä, miten ei ole hyviä bileitä ilman pilveä/ekstaasia/jotain muuta vastaavaa. En ymmärrä oikein edes liiallista ryyppäämistä, joten niiden minua monta vuotta nuorempien kommentit huumeista ja niiden käyttämisestä menee minulta siis ihan totaalisesti yli. Eikä tarvinnut väitellä kenenkään kanssa edes siitä, että pitäisikö auton ajamisen huumeissa olla oikeasti laissa kiellettyä.

Harmittaa vähän se irlantilaisen innoton suhtautuminen minuun. Pari kertaa yritin vähän antaa vinkkiäkin, mutta joko ei mennyt perille tai sitten minä en ollut hänen makuunsa. Mikä olisi aika outoa, sillä hän tuntui lähentelevän enemmän tai vähemmän kaikkia, ja minä näytin aika hyvältä, vaikka itse sanonkin, kun kerran minulla oli ylläni tekonahkainen toppi, jossa oli melkein koko kyljen mittainen "halkio" sivussa, jossa oli sen mustan nahkannäköisen sijaan pelkkää ohutta pitsiä ja iho näkyi hyvin läpi. Plus hattu on aina hyvä ja korkokengät. No mutta ei väkisin.

Hyvä fiilis siis toistaiseksi ainakin, näin aamua odotellessa...