Déjà vu: TV5:lta tuli kakkososa "fiktiivisestä dokumentista" Megalodonista. Teki mieli laittaa Facebookiin päivitys, jossa päivittelen tuota, mutta sitten aloin miettiä, että eikö näin käynyt sen ykkösosankin kanssa. Ja taas ensimmäiset 10 minuuttia katsoin tätä dokumenttia äimistyneenä, että mitä roskaa nykyään telkkarista näytetään, kunnes luin ohjelmakuvauksen uudestaan ja siinä mainittiin että dokumentti on "fiktiivinen". Sen jälkeen olin vain vihainen siitä, että mitä roskaa oikeasti näytetään tieteen nimissä. Sanotaan kaikkea että Etelä-Afrikan hallitus on katkaissut rahoituksen tutkijalle haipelkoon yllyttämisen takia ja mainitaan, että eräs nimettömättömänä pysyvä USA:n hallituksen edustaja sanoo, että on löytynyt todisteita, jotka halutaan pitää salassa, jne.

Tulee vihaiseksi, etenkin kun itsekin katsoin aluksi, että onko tämä muka oikea (mutta vain todella huonosti tehty) dokumentti, mutta kun luki, että se on kokonaan feikki, niin vaikea ymmärtää että mitä tuollaisella haetaan. Ja kyseinen "dokumentti" päättyy "juontajan" kysymykseen, että hyväksytäänkö todisteet vai sivuutetaanko ne. Siis turhaan vain vahvistetaan joidenkin ihmisten vainoharhoja.

Tämän päivän tentti meni ihan hyvin. Loppupäivän päätin olla tekemättä koulujuttuja ja aloitan huomenna tekemään sitä pahuksen esseetä. Onneksi on helppo aihe, kun viimeksi tein esseeni liittyen tiettyjen runoilijoiden maailmankuvaan joka näkyy heidän tietyissä runoissaan. Loppuessee on suositeltavaa tehdä samasta aiheesta, mutta minähän voin yhdistää tuon maailmankuvajutun ihan mihin tekstiin tahansa ja saada ihan kelvollsen esseen.

Päivän kohokohta oli kuitenkin ehkä se, kun jossain vaiheessa telkkaria katsoessani kuului piippailua keittiöstä ja kun se jatkui hetken, niin päätin mennä katsomaan että mikä siellä rotilla on nyt ongelmana, niin näköjään kaksi poikaa oli päättänyt mennä häkin katosta roikkuvaan putkeen eri päistä samaan aikaan ja olivat jääneet sinne sitten jumiin, kun kumpikaan ei osannut peruuttamalla tulla sieltä alas. Piti sitten laittaa käsi sinne toisen takapuolen alle, että poju pääsi peruuttamaan siihen kädelleni turvallisesti. Tuli hyvä mieli, kun tuntuu, että olen taas viime päivät lukenut tenttiin, mutta nyt sitten saatoin auttaa pieniä pörröpalleroisiani niiden pienessä suuressa ongelmassa.