Tänään on se säveltapailun suullinen osuus, joka minun pitäisi selvittää, että saisin sittenkin nyt kaiken päättötodistukseen tarvittavan suoritettua. Olenko kertonut mitään siitä kirjallisesta? No, se meni läpi. Niukin naukin, mutta meni läpi, joten pääsin nyt tähän suulliseen. Rytmissä en usko olevan yhtään mitään vaikeuksia, mutta se melodia... Aion laulaa. Viheltämällä minä en saa sitä läpi. Saa sitten nähdä, miten se onnistuu. Vai onnistuuko ollenkaan, normaalistihan olen saanut sellaisen kauhean kohtauksen, kun pitäisi laulaa yksin. Mutta nyt melkein uskoisin, että se voisi onnistua. Toivottavasti jopa niin hyvin, että se menisi läpi. Tiukalle se menee kuitenkin varmasti, koska nuoteista laulaminen ei ole mitään kauhean helppoa. Mutta jos saan sen edes tarpeeksi sinnepäin, niin ehkä sitten pääsee edes puolisäälistä läpi? Ennen olen ainakin ihmetellyt sitä, kun olen viheltänyt ihan metsään, mutta silti päässyt juuri ja juuri läpi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Huomenna kirjallisuuden pääsykoe. Pitänee tänään lukea vielä se kirja läpi. Vanhoja valintakokeita ei löytynyt niin mistään, mutta uskon, että kunhan vain keskityn ja teen parhaani, saatan päästä sisään. Miinuksena kuitenkin se, että kirjallisuutta opiskellaan kaikkein typerimmällä paikalla olevalla yliopisto-osalla. Muut ovat siellä rannassa ja suhteellisen rauhallisessa, mutta tuo on keskellä kaupunkia.

 

Mutta. Vaihteeksi jotain tuuriakin. Ainakin mahdollisesti. Se eilen kylässä ollut serkkuni sanoi, että yksi hänen tuttunsa aikoo asettaa vuokralle yksiön Jyväskylään syksystä alkaen. Se serkkuni lupasi pitää meitä sitten ajan tasalla siitä ja puhua sille tutulleenkin. Olisi aika hienoa. Päästä suoraan yksiöön. Joten sitä toivon nyt. Kuopioon en pääse ainakaan farmasiaan, joten biotieteisiin korkeintaan. Ja melkein sanoisin, että Jyväskylässä menisivät sekä biologia että kirjallisuus sen ohi, joten jos yhtään mihinkään pääsen, niin näyttäisi, että kesän aikana on muutto Jyväskylään.

 

Tiedän, millaisen ylioppilastutkintotodisuksen NN sai. Katselin kuvia taas läpi ja tajusin, että hemmetti, hänen todistuksensa näkyy siinä kuvassa. Zoomasin sitten sitä lähemmäs. Tekstistä ei saanut selvää, mutta sanojen määrän erotti. Sekin kertoo jo aika paljon. Kolme sanaa, yksi sana, neljä sanaa, kaksi sanaa. Olen kyylä.

 

Uusi kuva ruususta. Paitsi että kun vertailin noita kuvia, niin se taitaa sittenkin olla eri ruusu. Tuon ensimmäisen kuvan otin niin, että hain ruusun muiden joukosta maljakosta ja otin siitä sitten kuvan, jonka jälkeen vein sen takaisin. Sitten vasta päätin, että haluan sen tähän pöydälle. Mutta näköjään tuli otettua eri ruusu. Siinäkin näkyy ehkä taas jossain syvällä oleva optimistisuuteni. Otin parempikuntoisemman ruusun. Keitin myös sen maljakon veden. Biologiankirjassa sanottiin, että niin pitäisi tehdä, koska muuten veteen jäisi paljon enemmän ilmakuplia, jotka voisivat tukkia sen veden kulkeutumisen ja kukka kuolisi nopeammin. Ja kun siirsin sen toiseen maljakkoon, katkaisin sen varren päästä pienen osa, jos sinne vaikka olisi jo joutunut ilmakuplia. Näyttää paljon parempikuntoiselta kuin muut saman kimpun ruusut. Kaikki terälehdet ovat vielä tallella.

 

Ne ruusut on meidän lähikukkakaupasta ja sen kaupan ruusut ovat törkeän hyviä ja kestävät pitkään. Kuinkahan kauan leikkoruusut yleensä kestävät maljakossa? Mutta turhaa se on. Ei NN ota yhteyttä. Jos hän olisi välittänyt tarpeeksi, hän olisi kyllä tiennyt sen jo itse. Ja jos hän olisi välittänyt tarpeeksi ja tiennyt sen, hän olisi tehnyt jo jotain. Mutta hän ei tehnyt. Ja koska hän ei ole tehnyt, niin hän ei tule tekemäänkään. The end. Turhaan minä odotan ruusun kuihtumista, kun kerran huolehdin jo muutenkin pelkästään kuolleesta puutarhasta (kyllä, satun pitämään Nightwishin biisistä ”Dead Gardens”).

 

Se on ohi. Turhaan se optimisti minussa yrittää pitää kaikin tavoin tuota ruusua – ja sillä keinoin myös toivoa – hengissä. Se on jo ohi. On ollut jo ajat sitten. Minä olen vain liian tyhmä ja itsepäinen tajutakseni sitä vieläkään.

 

day2.png