Huh. Nyt on toinen haastattelu ohi ja se meni paljon paremmin. Ei minulta kauheasti kyselty, lähinnä vain, että kuinka pian voin aloittaa. Tarvitsen enää vain pomolta vihreän valon, että voin aloittaa sen harjoittelun 25.6. eli vajaan kahden viikon päästä. Tarvitsen myös hänen suosituksensa (reference), koska joku suositus on pakollinen. Eli pomoni voisi torpata koko harjoittelun niin halutessaan, mutta kai toivon, että hän ei niin tee. Tiedän, että työpaikalla on ollut kiireistä, kun meidän puolelta on moni lopettanut, mutta jos tuo harjoittelu, josta sovimme pomon kanssa jo useita kuukausia sitten alustavasti, nyt torpattaisiinkin, niin lopettaisin varmaan ihan periaatteesta.

Mutta Birmingham. Miljoonakaupunki, vaikka onkin siellä midlands-alueella ja minua haastatellut oikein mukava nainen sanoi että joillekin harjoittelijoille se paikallinen murre on tuottanut ongelmia. Kuulemma ei usko, että se tuottaa minulle ongelmia, koska hänen mukaansa englantini oli niin sujuvaa. Oli tietysti kiva kuulla. Olen vieläkin ihan kauhuissani, en tiedä tosin johtuuko se siitä haastattelun stressistä, vai siitä, että minulla olisi tämä viikko ja ensi viikko enää Suomessa ja sitten juhannuksen jälkeen lentäisin kamoineni Britteihin. Haastattelija tiedustelee vielä yksiltä saksalaisilta opiskelijoilta, jos heidän jaetussa talossaan on vielä vapaana se yksi huone, johon etsivät aikaisemmin asukasta, joten mahdollisesti minun ei tarvitsisi etsiä kämppää itse ollenkaan.

Äh, kumpa pomo vastaisi jo, niin saisin tämän koko homman lyötyä lukkoon ja minun ei tarvitsisi soittaa hänelle. En tiedä olisiko heti pitänyt soittaa sähköpostin laittamisen sijaan, mutta kai yritin päästä tässä helpommalla. Olen töissä puhelinfirmassa, mutta edelleen hoidan omat asiani mieluusti millä tahansa muulla tavalla. Ja minun pitää mennä kysymään yliopistolta Erasmus-harjoitteliapurahasta, koska minua haastatelleen naisen mukaan siihen on oikeutettu jo kahden kuukauden harjoittelujaksolla. Netissä edelleen lukee toisin, enkä sitä apurahaa edes hakenut silloin sen hakuaikana, mutta voin mennä silti kokeilemaan. Mutta minulla on säästössä sen verran rahaa, että selviän kyllä harjoittelun kustannuksista, vaikka en sitä apurahaa saisikaan.

Olen ihan pähkinöinä täällä vaikka pomolle laitetusta sähköpostista on alle 30 minuuttia. Soitan huomenna, jos hän ei tänään vastaa siihen. Pitää nyt yrittää rauhoittua.