Nyt on sitten se tapahtuma ohi, jota jotkut odottivat monta kuukautta. Sain raahattua itsenikin paikalle, vaikka en odottanutkaan sitä mitenkään innoissani. En vain halunnut olla taas se, joka murjottaa jossain nurkassa ja jättäytyy sivuun kaikesta, mistä insideillään seuraavat kuukaudet. Ja halusin onnitella niitä palkintojen voittajia tietysti myös.

Ei se gaala ollut kovin erilainen mitä olin kuvitellut. Ei varmaan pitäisi analysoida sitä tässä, koska minulla ei ole mitään halua loukata niitä ihmisiä, jotka näkivät sen eteen vaivaa. Minä en vain ole sellainen ihminen, joka innostuu vitseistä. Minä en katso koskaan edes komedioita. Kaikki, jossa ilmaistaan "tässä kuuluu nauraa" tai "naura nyt, jos olet huumorintajuinen" saa minut vain älyttömän tympääntyneeksi. Lisäksi vähän arvelutti taas se, että suurin osa palkinnoista meni parille tyypille. Tietysti olin muiden kanssa samaa mieltä, että nämä henkilöt ansaitsivat ne, mutta jotenkin se minun mielestäni ei ainakaan tue sitä hyvää ideaa, joka tuollaisten palkintojen jakaminen on.

Ja jotenkin minulla on negatiivisia muistoja tällaisista tapahtumista. Tulee mieleen joukkuejaot ja kaikki muut vastaavat, jossa ei punnita välttämättä pelkästään niitä tekoja, vaan myös sitä, kuinka suosittu joku on ja miten paljon hänellä on kavereita. Tänä vuonna en voittanut mitään, onneksi, ja viime vuonnakin kun sain joitain kolmansia sijoja, tunsin oloni vain sellaiseksi, että olin osa jotain sisäpiiriä, joita olen pyrkinyt aina välttämään.

Haluan kuitenkin vielä selventää, että minun mielestäni kaikki palkinnot menivät sellaisille ihmisille, jotka ansaitsivat ne, eikä tarkoitukseni ole sanoa, että palkintoja voittaneet ovat hyperilkeitä ja huonoja ja voittivat vain siksi, että tuntevat ihmisiä.

Kylässä tuollaiset "Oscarit" ovat annettavissa paljon järkevämmin, kuin esimerkiksi Vuotiksessa, jossa on tulossa vastaavanlainen tilaisuus. Minä en ainakaan aio edes äänestää, koska muuten äänestäisin vain niitä ihmisiä, joista tiedän jotain, eikä se olisi mielestäni reilua. No, en Kylänkään äänestyksessä äänestänyt kaikkiin kategorioihin, koska olen nykyisin aika pihalla Kylästä, kun olen ollut sieltä niin paljon poissa, enkä nykyisinkään oleskele siellä yhtä tiiviisti kuin joskus ennen. Oli kuitenkin kiva äänestää edes osaan kategorioista ja kivaa oli myös nähdä, että muutama perusteluni pääsi mukaan voittajien nimien julkistamiseen myös.

Gaalan jälkeen oli irc-peli, joka toi minulle äärettömän vahvasti mieleen live-mafian. Se vain tuntui täysin mahdottomalta peliltä, koska minä en löytänyt siitä ainakaan suunnilleen mitään, minkä perusteella epäillä jotakuta. Kylän peleissä kirjoitetaan yleensä pitemmin ja harkitummin, joten sitten on enemmän tilaisuuksia möhlätä ja pahisten täytyy keskittyä paremmin, jos he aikovat huijata ihmisiä. Live-mafiassa on taas silmät, eikä muuta tarvitakaan. Ei kenenkään tarvitsisi edes puhua live-mafiassa mitään, kun en usko, että kukaan päättää äänestää jotakuta tämän sanojen takia.

Mutta oli tässä illassa kuitenkin yksi piristysruiske, joka tuli minulle yllätyksenäkin. Paras asia koko KEPPI-gaalassa oli Baa0melet ja etenkin se, että sitä ei paljastettu kuka hän oli. Se oli niin törkeää piruilua, että minä en voinut tehdä muuta kuin revetä koko asialle. Nyt sitten olen gaalan jälkeenkin huvittanut itseäni listaamalla itselleni epäillyt muistiin ja asiat, jotka tukevat heidän syyllisyyttään. Ja minä olen vakaasti päättänyt saada asian selville. Paitsi siitä syystä, että olen törkeän utelias kaiken suhteen, niin myös siksi, että se piruilu sai aikaan positiivisen ärsytysreaktion. Ja positiivinen ärsytysreaktio aiheuttaa sen ei-niin-Amia-tyypillisen reaktion, että on jotenkin pakko päästä piruilemaan takaisin. Ja tällä hetkellä ainoa mahdollisuus sille tuntuu olevan Baa0meletin henkilöllisyyden selvittäminen.

Mutta pitäisi varmaan yrittää mennä vielä nukkumaankin, kun huomenna täytyy raahata itsensä taas kouluun. Vielä kaksi päivää, niin eiköhän sitten opetus vähän höllene, kun puolet kakkosista lähtee Roomaan. (*huokaus*)