Ei ole tullut näköjään kirjoitettua kauheasti tänne, mutta eipä mitään ihmeellistä ole tapahtunutkaan. Olen pitänyt täysin vapaata kaikista yliopistojutuista nyt koko heinäkuun ja tuntuu, että olen saanut levättyä. Eilen olo oli sellainen, että teki mieli tehdä jotain, joten aloitin perusteellisen uudelleenjärjestelyn kämpässäni. Vaikka se on sinänsä aika tylsää ja puuduttavaa, siinä on myös tavallaan älyllistä haastavuutta, joka tekee siitä mielenkiintoisen. Tuntuu, että mieleni on nyt sitten taas levännyt sen verran, että se haluaa ratkoa taas asioita. Lähinnä uudelleenjärjestely on koskenut kaikkea tavaran säilytykseen liittyvää, joten ulospäin eroa ei välttämättä näe kun projekti on valmis. Mutta toivon, että se helpottaa kämpän pitämistä vähän paremmin siistinä.

Minulla on kaksi senkkiä, joissa olen säilönyt vaatteita ja ne ovat kyllä siihen erittäin hyviä, mutta kun koko senkissä on vain yksi iso tila kaikelle tavaralle, se ei ole kovin järjestelmällinen. Nyt sitten tyhjäsin toisen senkin ja kävin kaikki vaatteet läpi. Olen ensimmäistä kertaa jopa luopumassa hyväkuntoisista vaatteista, joita en kuitenkaan käytä. Ja aion myös heittää pois kaikkea, jota en käytä mutta joka on sellaisessa kunnossa, ettei sitä voi antaa eteenpäinkään. Ja sitten Ikean vaatelokerointi-vaihtoehtoihin tuskastuneena päätin tehdä itse vanhoista pahvilaatikoista lokerikon sinne senkkiin. Pahvilaatikoita kertyy jotenkin, kun säästän niitä aina rotille, mutta osa on epäkäytännöllisen isoja tai muuten oudon muotoisia, niin hyödynsin ne nyt sitten näin. Nyt sitten toisessa senkissä on kätevästi eri lokerot sukille, alusvaatteille, sukkahousuille ja legginsseille. Ja vaatehuoneessa päätin myös hyödyntää pahvilaatikoita ja huomasinkin, että hyllytilan saa paremmin hyödynnettyä, kun vaatteet voi viikata laatikkoihin, etenkin kun vaatehuoneeni hyllyt ovat niin harvassa, että eihän niitä mitenkään saisi pinottua täyteen muuten.

Kovin tyylikäs ratkaisu ruskeat pahvilaatikot ilmastointiteippeineen eivät ole, mutta mietin, että jos tuo ratkaisu toimii pitemmän päälle, voinhan aina ostaa oikeat ja hienomman näköiset säilytyslaatikot siihen myöhemmin. Mutta huomaan jo nyt, että vaatteiden leviämistä tuo kyllä ehkäisee, kun kaikki on nätisti laatikossa. Ja tietysti vaatehuoneessakin on erilliset laatikot hameille, peruspaidoille, pyjamakamalle ja mekoille ja hienommille paidoille. Toinen senkki on vielä työn alla, koska vaatehuoneeni on niin sotkuinen, etten ole ehtinyt käydä kaikkea vielä läpi. Yritän saada suunniteltua tällä kertaa myös jonkinlaisen "varaventtiilin", eli jonkun järjestelmän, joka sallii sen, että voin tunkea pestävät vaatteet tai lakanat tai jotkut muut kamat johonkin, sillä väistämättä jossain vaiheessa sullon paniikissa tavaroita vaatehuoneeseen, kun joku on tulossa käymään, enkä jaksa siivota ihan perusteellisesti.

Päätin myös vihdoinkin kovettaa itseni ja luopua joistain pussilakanoista. Minulla on joitain pussilakanoita, joista olen kovasti pitänyt, mutta jotka ovat niin rikki, että en käytä niitä enää. Ne ovat vain lojuneet siellä kaapissa muistuttamassa siitä, että olen joskus tykännyt niistä niin paljon. Mutta nyt päätin sanoa itselleni, että kun et kuitenkaan käytä niitä, niin turha niitä on enää säilöä, kun tulee enemmän tilaa uusille pussilakanoille ja varmasti ennen pitkää tulee vastaan yhtä upeita pussilakanasettejä. Ja nyt kun tarkoituksenani on ommella rotille suuri määrä riippumattoja ja kuutioita ja ties mitä varastoon tulevaa lukuvuotta varten, minun ei tarvitse käydä ostamassa päälliskangasta erikseen, vaan voin käyttää siihen niitä pussilakanoita.

Kun järkeilin senkin, että nyt kun minulla on lomaa ja kaipaan näperreltävää, teen rotille ison varaston kaikkea kangasvirikettä valmiiksi, niin sitten kun olen väsynyt ja rasittunut töistä ja/tai opiskelusta myöhemmin, säästyn sekä stressiltä että syyllisyydentunteelta, kun voin vain ottaa valmiin riippumaton/tms. ja minun tarvitsee vain kiinnittää se häkkiin.

Se minun luontoboksini on myös ollut rottien keskuudessa suuri menestys. Aluksi siellä oli ohraa ja joitain ruukkuyrttejä istutettuna, mutta vaikka niistä tehtiinkin selvää aika nopeasti, turpeessa kaivelu näytti kiinnostavan niitä edelleen. Nyt siellä on itänyt noin viikon verran satsi popcornia, koska tietenkään ohraa ei saa normaaleista kaupoista kuin pääsiäisenä.  Mutta luin, että popcornin jyvät toimivat myös, joten päätin kokeilla sitä. Ja se toimi erinomaisesti ja kohta rotat pääsevät taas tonkimaan luontoboksiinsa.

Eli tuntuu, että minulla on nyt kauheasti kaikenlaisia ideoita ja se tuntuu tosi kivalta. Siivoaminen ja järjestelykin on tuntunut jopa mielekkäältä, kun siinä on se älyllinen järjestelyhaaste taustalla ja kun laitan Sorjosen kakkoskauden pyörimään taustalle kun käyn vaatteita läpi, se on ihan kivaa ajanvietettä.

Olen myös yrittänyt olla miettimättä syömistäni liikaa. Pariin viime viikkoon en ole uskaltanut käydä oikein edes vaa'alla, kun pelkäsin, että se epäkontrolloitu syöminen ja jäätelö ja mehujäät näkyisivät isona lisäyksenä. Mutta kun tänään aamulla punnitsin itseni pitkästä aikaa, huomasin, että paino on ihan sama kuin mitä se on ollut nyt noin puoli vuotta.

Mutta nyt pitää mennä syömään jotain ja sitten minun pitää pestä tänään vielä kaksi koneellista pyykkiä, niin saan viikattua kaikki säilöön sullotut vaatteet puhtaina niiden uusiin laatikkoihinsa. Ja Sorjonen jäi eilen jännään kohtaan, niin sekin motivoi.

Joo, ei muuta. Odottelen tosin lämpimien ilmojen paluuta, niin pääsisin koeajamaan uudet farkkushortsini, mutta loppuviikosta pitäsi kai lämmetä taas vähän. Ja niin joo, olen ollut jopa sosiaalinen (tai "sosiaalinen") sillä olen ensimmäistä kertaa elämässäni aloittanut pelaamaan online-peliä, jossa pelaan ihan oikeiden ihmisten kanssa ja heidän kanssa on tullut sitten viestiteltyä siinä pelailun ohessa, mikä on ollut tosi kiva. Näin Naniakin viime viikolla ja olen menossa parin viikon päästä katsomaan Nataliaakin (kunhan vauva ei synny ennen sitä, sillä se menee vähän tiukille). Kaikki on siis erittäin jees tällä hetkellä. Selkeästi se minun kurja fiilikseni tuossa viime kuussa johtui siitä, että olin vain niin todella väsynyt ja stressaantunut.

Mutta joo, nyt syömään! Ehkä yritän tehdä sitä linssi-bolognesea, jonka reseptin bongasin netistä ja jota en ole vielä uskaltanut kokeilla!