Okei, kolmas kaatuminen kuukauden sisään. Äitini oli käymässä, joten kun olin menossa autoon, siinä oven edessä olikin jäätä lumen alla ja sitten huomasinkin jo makaavani maassa, puoliksi auton alle liukuneena. Venäytin vähän niskaa kai, ja löin sekä olkavarteni että kämmeneni auton ovenkarmiin. No, mietin sitten että onko jonnekin sattunut, mutta tulin tulokseen, että vain vähän kolautin itseäni. Siitä on nyt noin tunti ja äiti lähtikin jo, mutta nyt vähän mietin kun kämmenen kipu ei tunnu yhtään hellittävän ja kipu tuntuu aika pahalta vaikka kädellä ei tekisikään mitään. Mitään palloa siinä ei ole, siitä tunnistin silloin pari vuotta sitten sen jalkaterän poikki menneen luun. Mutta ei se niin hirveästi sattunut että olisin silloinkaan heti tiennyt että siinä on joku luu mennyt kokonaan poikki. Ja jalkaa on vähän paha olla käyttämättä, mutta käden kanssa kipu ei ole niin ongelmallinen. Etsin googlella jo tietoa siitä että mitä luita kämmenessä on, eli että mitä sieltä voisi murtua. Ei siellä niin kauheasti vaikuta niitä luita kyllä olevan.

Toisaalta mietin, että kun minulta on kerran lapsena ranne murtunut ja sitten pari vuotta sitten murtui se jalka, niin molemmilla kerroilla jonkin aikaa kärvistelin, koska ei niihin niin pahasti sattunut. En ole ikinä mennyt minnekään terveyskeskukseen mahdollista murtumaa epäillen niin että mitään ei olisi löytynyt, joten nyt mietin, että voisiko tässä olla joku hiusmurtuma vaikka, kun on kuitenkin sen verran kipeä että aika pahaa tekee. Rannetta pystyy taittamaamaan kohtalaisesti, eikä muiden sormien liikuttelu satu (ainakaan paljoa), mutta peukaloa ei voi liikuttaa ilman sietämätöntä vihlaisua. Plus sitten että se särkee jo ilman liikutteluakin. Lähin terveysasemani on mennyt jo kiinni, eikä mitenkään jaksaisi lähteä mihinkään päivystykseenkään. Mietin kyllä että pitäisikö soittaa hoidon tarpeen arviointiin ja vaikka kysyä, että voiko olla vain että käsi on tärähtänyt pahasti ja siksi se on niin kipeä, tai jos siinä on joku pieni murtuma, niin olisiko se okei että lattaisin siihen täällä itse jonkin siteen ja sitten maanantaina menisin paikalliselle terveysasemalle näyttämään jos se olisi vielä kipeä. Toisaalta mietin, että voisinko tehdä noin ilman että soittaisinkaan mihinkään ja vain toivoisin, että kipu menee ohi. Ei kai siitä voi tulla mitään hirveää vahinkoa vaikka käsi olisikin murtunut eikä heti menisi sitä näyttämään. Ja jos siinä olisi pahasti jotain poikki, niin varmaan se näkyisi selkeästi, että siinä olisi joku pallo tai se olisi todella turvonnut tai siinä olisi mustelma tai jotain. Ja käteni näyttää ihan normaalilta (nyt kun punoitus on melkein kokonaan hävinnyt).

Ehkä soitan äidilleni kunhan on kulunut sen verran aikaa että hän on ehtinyt takaisin kotiin ja kysyn häneltä tietääkö hän  että onko siitä harmia jos ei heti mene murtumaa näyttämään (etenkin kun en tiedä onko koko murtumaa lainkaan!). On kyllä suoraan sanottuna todella v-mäistä kirjoittaa yhdellä kädellä. Ehkä nyt menen katsomaan jos löytäisin sen siteen niin ehkä se lieventäisi särkyä hieman. Ärsyttää kun minun pitää olla tällainen kaatuilija. Vaikka uskon, että osaan kaatua aika hyvin (tai sitten minulla on käynyt vain hyvä tuuri useimmilla kerroilla), niin sitten välillä tulee jotain odottamatonta, niin kuin vaikka se, että samalla lyön käteni auton oveen. Kun eihän se kaatuminen tätäkään varsinaisesti aiheuttanut, vaan se tiellä oleva ovi. Ja ehkä tämä on huomenna sitten jo melkein normaali, jos sen tänään antaa levätä.