Tästä päivästä tulikin loppujen lopuksi ihan kelpo päivä, vaikka se alkoi todella huonosti. Aamulla kun olisi pitänyt lähteä töihin, olin vain niin väsynyt ja hajalla ja millään ei ollut väliä, enkä vain saanut itseäni sängystä. Lähetin pomolle tekstiviestin, että en vain pysty tulemaan töihin tänään, mitään sairauskorvausta ei tarvitse maksaa, koska en ole sairas, vaan haluaisin palkattomana vapaana pitää päivän, koska töihin minusta ei ollut. Yllättäen pomo suhtautui hyvin ja sanoi vain, että asia on okei.

Nukuin 12 tuntia pätkittäin. Olin niin hajalla, että en melkein kestänyt. Oli työn ja tuskan takana päästä sängystä ylös edes kahdeksi tapaamaan Nataliaa. Sen jälkeen olikin parempi fiilis vähän, jotenkin sen koko konkreettisesti, että elämä jatkuu ja maailma ei ole ihan sellainen millaiselta se oman pään sisällä tuntuu.

Loppujen lopuksi pikkujouluihin - jotka olivat muuten ensimmäiset minun järjestämäni bileet ikinä! - tuli vain Natalia. Akin piti tulla, mutta laittoi sitten minulle viestin, että ei pääsekään ja tavataanko me huomenna sitten ennen sitä vuoroa siinä normaalissa paikassa. Sitten piti hänellekin selittää, että en ole tulossa vuoroon, kun minut tavallaan irtisanottiin, eli vaikka palkkaa maksavatkin, eivät halua minua enää töihin. Sanoin kuitenkin, että pyytäisin Nataliaa laittamaan hänelle infoa asiasta, kunhan hän tulisi paikalle. Aki oli todella yllättynyt ja vaikutti olevan pahoillaan ja sanoi, että ehkä jossain törmätään sitten kuitenkin.

Nämä kaikki feissarit ovat muodostuneet minulle niin läheisiksi. Omalla tavallaan ihania ihmisiä kaikki. Eikä kukaan peruuttanutkaan siksi, että ajattelisivat minun olevan pöpi, vaan tämä peruuttaja joutui menemään perheen ravintolaan aika lyhyellä varoituksella työvuoroon.

Natalian kanssa sitten istuttiin iltaa ja juotiin viiniä ja syötiin pipareita ja juteltiin kauheasti. Natalia on taas tietyltä osalta kuten minä. Hänellä ei ole oikein miesten kanssa mennyt hyvin, eikä koskaan ollut mitään erityistä, vaikka hän on sentään 23-vuotias ja avoin ja kaunis, mutta ajattelee välillä samoin kuin minäkin, eli onko jotain vikaa minussa, kun muilla on kyllä poikaystäviä.

Oli kivaa, kerroin jopa NN:stä ja sitten siitä pienestä Markus-jutustakin. Natalia kertoi myös paljon ja juteltiin äärettömän paljon kaikenlaista. Välillä jotain ihaan läppääkin, esimerkiksi loistavana luonnekuvauksena Markuksesta Natalia sanoi, että vaikka Markus joskus vaikuttaa syvälliseltä ja kunnon tyypiltä, niin sitten tulee niitä paluu todellisuuteen -hetkiä, kuten kerran kaupungilla hänelle oli käynyt niin, että kun hän oli itse pysähtynyt sopivan heijastavan näyteikkunan eteen peilaamaan, niin hän huomasi, että Markuskin oli jäänyt siihen peilaamaan itseään yhtä lailla ja näyttänyt ajattelevan, että vitsit mä oon komee.

Natalian kanssa mennään ehkä elokuviin ensi viikolla. Saattaa myös olla, että minulla alkaa heti maanantaina sairausloma, kun kerran tämä jaksaminen on kokenut näin huomattavan kolauksen. Mahdollisesti menen myös ennen joulua käymään kaverin luona ja repimään vanhoja tapetteja seinältä. Kun tämä kaveri soitti tänään silloin keskellä päivää kun nukuin ja olin aika kielteinen silloin, koska olin yksinkertaisesti niin väsynyt, että tuntui vain niin uuvuttavalta pelkästään ajatellakin yhtään minkään tekemistä.

Nyt on hyvä fiilis. Tuntuu, että elämä jatkuu ja kaikki on ihan ok kuitenkin. Tämä on nyt vain tällainen vaihe ja mahdollisesti sitten palaan Järjestön hommiin edes kokeeksi jos pääsen vaikka yliopistoon opiskelemaan. Nyt rahallinen tilanne on ok, eli selviän ainakin jonkin aikaa, vaikka tekisinkin vain yhtä työtä ja vaikka olisin sairauslomallakin. Äitikin ehdotti tuossa eilen, kun hänen kanssaan puhuin, että voisin tulla vaikka joksikin aikaa vain kotiinkin ja nukkua ja odottaa rauhassa, että joku tekee ruoan valmiiksi ja syödä sitten ja ladata akkuja.

Saa nyt nähdä. Loistava ajoitus tällä kriisillä kuitenkin, kun maanantaina on pysykologi, joten ehkä hänen avullaan saan jotain tolkkua tähän kriisiin.

Nyt nukkumaan. Huomenna täytyy lähteä suht aikaisin käymään rottanäyttelyssä viemässä kasvattajalle yksi tyttö näistä poikasista ja hakea sitten itselle yksi poika. Hyvä fiilis on, vaikka nuo "bileet" nyt jäivätkin hieman tynkäbileiksi.