Kiva. Päätin sitten tarkistaa sähköpostini, kun huomenna piti olla se ensimmäinen luento. No, kiva sitten, kun siellä yliopiston sähköpostissa olikin viesti joltain opettajalta, että hänen tietoonsa on tullut, että kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat eivät ilmeisesti ole tietoisia siitä, että siihen kurssiin, joka nyt on alkamassa huomenna, kuuluu sen yhden ryhmätyöskentelytunnin lisäksi myös yleinen luento kerran viikossa - maanantaisin. No, vaihteeksi koko yliopisto tuntuu taas ihan mahdottomalta, kun näköjään en vain tiedä edes koska joitain luentoja on, vaikka olen kurssille sentään osannut ilmoittautua ja muka kirjoitin vielä siitä ne kaikki ajat ja paikat itselleni muistiin! Ja vihaiseksi minut tekee se, että tuo sähköposti oli tullut tänään täsmälleen 13 minuuttia ennen kuin se kyseessä ollut luento olisi alkanut! Kiva kun noin aikaisin sitten tajuavat ilmoittaa tuollaisesta.

Oikeasti yritän etsiä nuo kaikki jutut ja olen kysynyt tuutoreilta ja vaikka keneltä ties mitä jo, ja silti minulta menee koko ajan ohi tällaisia, joita en ole edes tajunnut ajatella. Edellisessä yliopistossa meille jaettiin vain valmis lukujärjestys, johon oli merkitty ne suositellut kurssit, mutta täällä ei mitään. Sentään tuli kirje, jossa sanottiin, mitä pakollisia kursseja menee nyt syksyllä, mutta niihinkin oli ilmoittauduttava ennen ensimmäistäkään infojuttua tai tuutoritapaamista. Ja sitten tulee vielä tuollainen kusipäinen viesti, että jotkut opiskelijat ei vissiin ole tietoisia, että on tuollainenkin luento. Tulee vain mieleen, että opettajat ja muut ihmiset siellä yliopistolla ajattelevat, että kaikkiko noille muka pitäisi sanoa erikseen, kun eivät mitään tajua itse.

Vähän niin kuin siellä edellisessä yliopistossa se yksi meitä vahtinut laborantti naureskeli sille, kun uudet opiskelijat ei yhtenäkään vuonna tienneet, että mikä on "jonkin verran" pumpulia johonkin kokeeseen. Siihen sitten yksi - ilmeisesti yhtä lailla tähän ohjaajaan ärsyyntynyt ekavuotinen - sanoi, että no jos sitä kysytään joka vuosi, niin mitä jos vaan kertoisit sen heti ohjeita antaessasi.

Tuntuu, että ei tätä yliopiston alkua ole tarkoitettukaan toimimaan, vaan että ne tämän yliopiston ihmiset ovat juuri samanlaisia kuin sen edellisenkin yliopiston ihmiset: eivät he haluakaan, että me onnistuisimme tai pärjäisimme tai osaisimme, heistä on vain kiva nauraa, kun olemme niin hukassa.