Päivän keskustelu<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Matikan&fysiikanopettaja: Tulkaa sitten sinne kokeenselitykseen. Jos ette tule, niin näette sen sitten ihan oikeasti siinä todistuksen numerossa.

 

J: Ai saako sitten kolmosen?

 

Tänään oli taas koe, fysiikkaa tällä kertaa. Sama opettaja kuin matikassa, joten perjantaiset kokeet saatiin takaisin: Elämäni ensimmäinen hylätty. 4+. Hylätty. Vähän järkytyin, kun olin melko varma siitä, että pääsen edes läpi. Ei näköjään sitten. Opettaja itseasiassa valitti meille nyt, että matikan kokeen arvostelua piti löysentää kahdella pisteellä, että edes joku olisi päässyt läpi. Tämän kokeen saldo oli kuulemma pistekevennyksen jälkeen seuraava: 6 nelosta, 18 vitosta ja yksi kymppi, joten loput viisi ovat saaneet jonkun muun numeron.

Se opettaja alkaa pikkuhiljaa vähän ärsyttämään minua. Aina kun kokeista tulee huonoja arvosanoja, hän pitää ainoana vaihtoehtona sitä, että kukaan ei ole edes yrittänyt laskea. Kyllä joku varmaan edes osaisi laskea jotain niistä laskuista, jos hän opettaisi ne tunnilla, mutta hän tekee aina sellaiset kokeet, joissa ei kysytä mitään asiaa suoraan niin kuin jossain tunnin laskussa, vaan jollain käännetyllä tavalla (esim. määritä vakio a, kun plaaplaaplaa). Hmph.

Tänään sitten fysiikan kokeen päätökseksi opettaja sanoi tuon päivän keskustelun lausahduksen. Minä tietenkin äärettömän itsepäisenä ja uppiniskaisena ihmisenä pidin tuota määräystä kohtuuttomana. Kokeenpalautus (eli selitys) on 11:25, mutta kokeesta saa lähteä jo 10:00. Lähdin joskus vartin yli kymmenen, joten olisin joutunut oleskelemaan tyhjänpanttina koululla yli tunnin! Tulin sitten kotiin siksi aikaa, mutta minusta tuntuu, että taidan joutua nielemään ylpeyteni ja pyöräilemään takaisin koululle siksi kokeenpalautukseksi.

Huomenna ei luojan kiitos ole koetta, vaan vapaapäivä. Ylihuomenna on sitten taas ruotsin koe, sitten taas vapaapäivä ja sitten historian koe. Nämä vapaapäivät menevät todennäköisesti historian kokeeseen päntätessä, sillä pitäisi varmaan yrittää saada jotain hyviä numeroita loppukoeviikon kokeista, jottei äiti pimahda ihan totaalisesti. Näistä kolmesta ensimmäisestä kokeesta (kemia, matikka, fysiikka) en odottanutkaan mitään huippuarvosanoja, mutta läpi uskoin silti kaikista pääseväni. Prkl. Pitää varmaan yrittää nyt opetella sitä pahuksen matikkaakin, kun kerran pitää mennä uusimaan se. Olenko minä muka matikan ryhmästämme kuuden tyhmimmän joukossa? Hmph. Pitää varmaan ihan kiusallaan päntätä siihen uusintakokeeseen yli-inhimillisen paljon, että voin sitten vetäistä siitä jonkun hyvän numeron.

Matikka on sitten tyhmä aine. Fysiikasta sitten puhumattakaan. Ja nyt kun olen tässä katkerana mollannut oppiaineita ja opettajaa, voin tunkea sen ylpeyden kurkustani alas ja lähteä pyöräilemään sinne koululle. *vapaavalintainen kirosana tähän*