Minä sitten vihaan kaikkia lainsäädäntö, yms. juttuja, kun ne ovat niin monimutkaisia, että ei niistä ota pirukaan selvää. Nyt kuitenkin on käynyt hyvä tuuri sen suhteen, että Karin - työkaverini - opiskelee parhaillaan tilikirjanpito-asioita ja osasi neuvoa, miten nettopalkan saa laskettua. Joo, joo, taatusti järkytän ihmisiä nyt sanomalla, että en ole koskaan tarkistanut palkkaani, mutta olen ajatellut, että ei siinä voi huijata, kun on kuitenkin mahdollista saada palkkakuitti, jos sitä erikseen pyytää.

Tällä kertaa kuitenkin kun palkka tuli, jotenkin minua häiritsi se, että se oli jotenkin niin paljon pienempi kuin olin itse laskenut. Vaikka poistin siitä verot (8%) ja Karinin ohjeistamat TYEL:n (4,7%) ja TYVA:n (0,6%), siitä jäi siltikin puuttumaan useita kymppejä. Pyysin palkkakuittia ja ehkä sen sitten saan. Pitää varmaan tarkistaa kaikki palkkajutut, sillä edellistä tarkistin myös ja siitäkin oli kadonnut rahaa itse laskemaani nettopalkkaan verrattuna.

Vihaan vihaan vihaan. Miksei sitä vain voisi luottaa siihen, että se palkka on, mitä on sovittu. Lisäksi jos menen kyseenalaistamaan sen palkan oikeellisuutta ja käy ilmi, että olenkin itse erehtynyt, niin sitten minua voitaisiin katsoa kieroon, että olen epäillyt heidän vilpittömyyttään. Toisaalta jos joku virhe on ja paljastuu, että yritys vedättää työntekijöiltä rahaa aina parikymppiä per palkka, siitä kai voisi saada potkut, jos sitä rupeaisi kaivelemaan? Toisaalta sitten voisi saada useiden satasten edestä korvauksia, jos päättäisivät ne maksaa.

Viikonloppuna oli pahin migreeni yli vuoteen ja se kyllä oli yksi pahimmista migreenikohtauksista ikinä. Heti lauantaina aamulla kun heräsin, päätä särki. Otinkin heti päänsärkylääkkeen (Ibumax 600mg), mikä normaalisti auttaa tavallisiin särkyihin. Parin tunnin päästä kipu oli vain yltynyt, joten otin virallisen migreenilääke-yhdistelmän, eli 1 tbl Anervania ja 900mg Ibumaxia. Yritin myös venytellä ja otin pakastimesta maissipussin, jolla yritin viilentää päätä, mikä silloin tällöin auttaa. Yritin myös hieroa päänahkaani ja etsiä "jumittavia" kohtia. Mikään ei auttanut lainkaan. Joten oli pakko tehdä ratkaisu, että peiton alle sänkyyn, huone pimeäksi, aivot tyhjiksi.

Heräsin parin tunnin kuluttua siihen, että päänsärky oli sietämätön. Tuntui suunnilleen siltä, että kuolee, mutta verrattuna hermosärkyyn, se oli kuitenkin hyvin erilaista. Kun on migreeni, olo tuntuu todella lamaantuneelta ja hieman tokkuraiseltakin. Kipu on "tylppää" ja tasaista. Hermosärky on taas "terävää", vähän samalla lailla kuin jos hammaslääkärissä porattaisiin ilman puudutusta suoraan hampaaseen tai ikineen, mutta kipu jatkuisi sekunnin murto-osista minuuteiksi ja taas tunneiksi.

No, sitten vaan vessaan oksentamaan, minkä jälkeen istuin valottomassa vessassa lattialla varmaan suunnilleen tunnin tai jotain. Sen jälkeen palasin sänkyyn, josta jouduin pariin otteeseen taas palaamaan vessaan oksentamaan. Yleensä oksentamisen jälkeen olo paranee, mutta tällä kertaa niin ei käynyt. Uskaltauduin syömään jotain lopulta suunnilleen kuuden aikaan illalla. Päänsärky ei ollut hellittänyt lainkaan ja yritin kuunnella Taru Sormusten Herrasta -musiikkia ja olla pimeässä ja levätä ja hieroa päänahkaa ja mitä tahansa! Yritin lopulta katsoa jopa telkkaria, koska olin vakuuttunut, että särky menisi kyllä ohi. No, eihän se mennyt ja hädin tuskin kykenin antamaan Nadialle ja Orionille antibioottiannoksen ennen kuin menin nukkumaan, suunnilleen yhdeksältä illalla. Päänsärky oli yltynyt taas ja pelkäsin, että koko yö menisi oksentaessa.

Yllättäen heräsin seuraavan kerran aamulla suunnilleen kuudelta ja pää oli enää korkeintaan hieman hellä. Joka paikka oli muuten kyllä todella kipeä, joten nytkin pitää vielä ottaa hieman rauhallisesti, ettei tämä jälkipäänsärky pahene.

Perjantaina pitäisi olla kotona ja mennä paikalliselle optikolle silmätarkastukseen, kun hänen mielestään piilolinssini olivat niin kuivat, että hän halusi nähdä, miltä silmät näyttävät, kun en ole käyttänyt piilolinssejä kahteen päivään. Mutta tänään yksi ex-feissari laittoi facebookin kautta tiedon paikallisesta mallitoimistosta, jolla on lauantaina Casting, johon käyvät ihan minkä kokoiset mallit tahansa. Olisi se ainakin kiva käydä, mutta siinä tapauksessa pitäisi joko reissata perjantaina illalla takaisin tänne tai siirtää silmälääkäriä. Silmälääkärin siirto olisi itselle mieluisin, mutta äiti tuon perjantain takia siirsi lomaansa, niin...

Tietysti kaiken pitää sattua yhteen. Rahatilanne on aika paska, mutta pitää kyllä nyt tarkistaa nuo palkat ja kysyä sitten, miksi ne eivät täsmää tuntilistoihini. Palkkakuittia pyysin jo aamulla, ja sanottiin, että saan sen, kunhan se ehditään tulostaa, mutta siitäkin on jo muutama tunti. Äh. Tyhmä projektikin päällä ainakin vielä toistaiseksi.