Meni yli. Todellakin. Tein tänään liikaa kaikkea ja uuvutin itseni lopullisesti. Ainakin siltä tuntuu. Katsoin niitä hulluja Olipa kerran elämä -jaksoja ja yritin painaa kaiken mieleeni. Sitten kirjoitin tänne blogiin, sitten etsin niitä englannin filologian pääsykokeessa auttavia juttuja ja sitten jumiuduin tekemään jotain ristikkoa, joka siellä sivuilla oli. Ja sitten kävin viemässä välillä linnuille ruokaa ja kaivoin sukset esiin ja pyörähdin niillä pihassa pari kertaa. Ja sitten oli myös rottahäkin siivouspäivä enkä saanut raivokohtausta, mikä toisaalta saattoi johtua pääasiassa siitä, että tällä viikolla tehtiin vain pienehkö siivous, kun en jaksanut ruveta ottamaan pois kaikkia riippumattoja ja pesemään niitä ja laittamaan sitten taas takaisin.

Niin ja sitten tein pipareitakin. Ja sitten palasin niiden englanti-juttujen pariin. Täytin ristikon loppuun ja sen jälkeen aloin etsiä tietoa siitä, miten saisin tilattua itselleni kotiin asti paperiversion niistä kevään valintaoppaista. Etsin ja etsin, enkä löytänyt, mutta netistä löysin. Etsin filologian ja päätin sitten laskea aloituspisteeni. Laskin ensiksi humanisten tieteiden yleisen kaavan mukaan menevän pisteytyksen, mutta sitten huomasin, että filologialle onkin ihan oma. Joten jouduin laskemaan uudestaan. Eikä sitten enää aivot tykänneet toimia. Ehdin näpytellä laskimeen jopa 1,5 x 1, ennen kuin tajusin, että joo, varmaan se on se 1,5 kun se kerran kerrotaan ykkösellä. Sain tuloksen ja sitten sen sijaan, että olisin tyytynyt siihen, lähdin etsimään aikaisempien vuosien pisterajoja.

Löysin vuoden 2008 pisterajat, mutta löysin myös jonkun tiedotusjutun, jossa sanottiin, että vuonna 2009 oli niin kauhean paljon enemmän hakijoita kuin edeltävänä vuotena, joten sen takia ne pisterajat olivat nousseet aika paljon. Mutta vuonna 2008 Tampereen yliopistoon englannin filologiaa opiskelemaan pääsi n. 65 pisteellä (max. 100). Siis 40 YO-pistettä, 30 pistettä kirjatestistä ja 30 pistettä kielen taito -testistä. Ja minä kun laskin ne aloituspisteet, niin minulla ne ovat huimat 33,5! En tiedä miksi saan joka paikasta noin hyvät aloituspisteet, vaikka omasta mielestäni YO-kirjoitukset menivät aika puihin... Mutta ihan kiva jos niistä olisi jotain hyötyä. Siis jos rajat olisivat samat kuin v. 2008, minulla olisi jo ennen mitään kokeita yli puolet tarvittavista pisteistä. Se tuntuu rohkaisevalta. Mutta sisään pääsee niin mini määrä, vähän niin kuin Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden valinnassakin, joten se harmaa pilvi lipuu vähän tuon innokkuuden eteen...

Mutta siis tuo uuvutti minut ihan kokonaan. Tuon jälkeen olo oli väsynyt ja tuntui kuin olisin vähintäänkin kehittänyt suhteellisuusteorian tai jotain, joten päätin nauttia hieman teetä. Mutta näköjään aivoni olivat ylikuumentuneet ja väliaikaisesti poissa käytöstä, joten kaikki tuntui takkuavan. Aluksi avasin teenkeittimen (siis kahvinkeittimen) ja siihen, mihin laitettaisiin kahvinporot, kaadoin ruokalusikalisen teenlehtiä. Paitsi että unohdin laittaa siihen sen suodatinpaperin. No, puhdistin teenlehdet pois siitä ja hain suodatinpaperin kaapista. Uusi yritys: taas ruokalusikallinen teetä, tällä kertaa suodatinpaperille. No, sitten huomasin, että se tee ei olekaan sitä, mitä sen piti olla. Minun piti tehdä Norqvistin China Green Tea:ta, mutta se tee olikin jotain ihmeellistä ja aika ällönmakuista jouluteetä, jota äiti osti kokeeksi joskus joulukuun alussa.

Tuossa vaiheessa palasin olohuoneeseen kasaamaan itseäni ennen kuin kokeilin uudestaan. Sittenkin laitoin levylle kiehumaan pelkän kattilan, koska en tajunnut laittaa sinne vettä.

Hyvin hutera olo nyt. Ihan uupunut ja aivot tuntuvat olevan ihan off-tilassa. Aivan kuin olisi yhtäkkiä tyhmistynyt vaikka miten paljon.