Ilta meni ihan hyvin, ei ahdistanut enää sen jälkeen, kun pääsin sinne ja oikeasti heistä oli kivaa, että tulin. Myöhemmin mentiin baariinkin, sitten siitä edelleen mäkkiin syömään, kun kaikki paikat menivät kiinni.

Salla on tosi hyvä baariympäristössä ja hankki meille muille tosi hyvin ilmaisia juomia. Minä en olisi halunnut mitään, mutta sitten Salla aina kuiskasi, että ota juoma ja anna se sitten tuolle toiselle, kun sillä ei ole rahaa eikä se voi ostaa omia juomia. Jossain vaiheessa iltaa viereisen pöydän tyypit osti meille neljälle sellaisen leffoista tutun shampanjapullon sellaisessa jääsangossa. Minä olin vain kiusaantunut, mutta tulin tulokseen, että nuo tyypit olivat ihan jees.

Minä en kauheasti saanut huomiota osakseni, kylläkään. Minulla ei ollut meikkiä ja olin kokis-linjalla, ja kaikki muut olivat "sopivan" tyrkkyjä, jotta nämä miehet ajattelivat, että heillä voisi olla mahdollisuuksia, etenkin kun Salla pelasi sitä peliään. Yhdessä vaiheessa kun tyypit olivat jo meidän pöydässä, mutta kaikki muut naiset olivat jossain muualla, tämä miesten porukan puheliain kai sitten ajatteli, että on pakko sanoa minullekin jotain, ja päätyi jostain syystä sanomaan: "Sä näytät vähän niin kuin peuralta ajovaloissa." Mitä tuollaiseenkaan voi oikein sanoa? Kyllä sitten sen jälkeen sanoi, että no on sulla ihan nätit silmät kyllä, mutta tuo "peura ajovaloissa" sai minut aika kyyniselle tuulelle.

No, lähdettiin noiden tyyppien kanssa sitten johonkin toiseen paikkaan, kun se ensimmäinen paikka oli menossa kiinni. Uudessa paikassa sitten ajauduin taas keskustelemaan noiden tyyppien kanssa, kun muut naiset juttelivat joillekin vieraammille tai olivat ulkona tupakalla. Sillä kertaa se minulle aikaisemminkin puhunut tyyppi sanoi, että noi sun kaverit on vissiin sitten vaan juoman perässä. Sanoin, että ikävä kyllä, mutta että se yksi nainen, joka lähti jo, olisi voinutkin olla kiinnostunut. Minua ja Sallaa tämä tyyppi luuli siskoksiksi, kunnes sitten sanoin, että hei se on täältä, mutta mä olen tuolta Pohjanmaalta. Puhuttiin vähän jotain siitä, ja sitten sain illan ja ehkä kaikkien aikojen parhaimmalta tuntuvan kommentin baarissa. Tyyppi näytti hieman hämmentyneeltä ja yllättyneeltä ja sanoi sitten vain: "Sä olet erilainen." Oli tosi itsevarma olo, ja sen jälkeen lähdettiinkin sitten naisten porukalla sinne mäkkiin.

Illassa oli kuitenkin sitten niitä kurjia juttuja myös. Ensimmäinen hieman ahdistava sattumus oli se, kun oltiin odottamassa, että päästäisiin katsomaan sitä yhtä esitystä, törmäsin yllättäen tuttuun, joka oli paikanpäällä ihan muusta syystä, mutta oli menossa tupakalle ja sitten hoksasi minut ja tuli moikkaamaan ja vaihtamaan pari sanaa. Se oli se Thomasin bändin toinen laulaja. Jotain yleistä "miten menee" -juttua vaihdettiin ja sitten tyyppi sanoi, että hei mulla ja Thomasilla on tänään keikka siellä yhdessä baarissa, että tule ihmeessä katsomaan. Ja sitten lopuksi taas "oli kiva nähdä pitkästä aikaa, nähdään taas".

Toinen kurja juttu oli sitten siellä mäkissä, kun jotenkin ajauduttiin puhumaan Jaskasta ja Salla sitten siteerasi häntä viime talvelta: "Mä olen sellaisessa elämäntilanteessa, että haluan vaan päihteitä ja naisia." Ja sitten Salla selitti, että kaikki mitä se tyyppi on tehnyt, osoittaa hänen mielestään vaan sen, että tyyppi petaa jotain puhumisvaraa itselleen, mihin voi vedota sitten KUN pettää minua. Salla oli vain ihan varma siitä, että noin tulee käymään, sanoi vain, että usko, ei sun kannata, ei se välitä, jos se tekee noin, se tarkoittaa vaan sitä, että se ei halua olla suhteessa oikeasti, vaan pelkästään nyt, kunnes tulee vastaan joku muu, jota kohtaan se tuntee vetoa.

Tuli kauhea epävarmuus tuosta, ja kauhea olo myös, joten heti kun pääsi kotiin, joskus neljän jälkeen aamulla, laitoin Jaskalle viestin, jossa selitin noita asioita ja sitä, miten sekä Salla, että se toinen mäkissä ollut nainen olivat varmoja, että Jaska vain haluaa pettää, ei välitä oikeasti, ja että jos ja luultavasti kun hengaan heidän kanssa enemmän nyt seuraavien parin viikon aikana, kun Jaska on siellä Thaimaassa. Ja tuo aamuöinen viesti ei ole niin paha, kun ottaa huomioon, että siellä kello oli jo yli kahdeksan.

Itselläni on parempi fiilis tästä minun ja Jaskan jutusta, on ollut nyt ehkä sen viikon, mutta nyt olen sitten taas ihan sekaisin. Meneekö meillä sittenkään hyvin? Odotanko minä vain sitä, että Jaska pettää? Olen yrittänyt ajatella, että molemmat opitaan koko ajan enemmän siitä, miten toisen kanssa voi olla yhdessä ilman mitään kauheita kriisejä, jne. mutta kun tuon sanoin Sallalle, hän sanoi vain, että et voi muuttaa ketään, jos se tyyppi ei nyt tajua, mitä parisuhteessa voi sanoa ja tehdä, niin ei se sitä tule tajuamaan jatkossakaan. Hän oli niin ehdoton tuon suhteen, vaikka yritin sanoa, että eihän kukaan muu voi minun ja Jaskan lisäksi tietää niin kovin hyvin sitä, mitä meidän välillä tapahtuu. Salla vertasi tätä minun ja Jaskan suhdetta omaan vuodenvaihteessa päättyneeseen suhteeseensa, jossa häntä pahoinpideltiin ja petettiin, eikä tyyppi halunnut häntä edes asumaan samalle paikkakunnalle.

No, Jaska laittoi takaisin viestin, sanoi, että ehkä voidaan puhua asiasta sitten kun nähdään, ja korjasi sitten sitä sanomaansa siitä, että ei halua asettaa mitään periaatteita sille, voisiko pettää vai ei, ja sanoi tarkoittaneensa, että rakkaus ja toisesta välittäminen on syitä siihen, että pettäminen olisi mahdotonta, ei vain joku periaate.

En vain ymmärrä, miten Salla ja se toinenkin voisivat olla niin varmoja siitä, että jotain on pielessä, että homma ei toimi, vaikka minulla itselläni ei ole samaa fiilistä. No, joskus kyllä, mutta minulla on tästä nyt niin paljon parempi fiilis! Plääh. Mutta ehkä palaan takaisin jo hieman pakkomielteeksikin muodostuneeseen lukemiseen tämän päivän ajaksi taas. Ensimmäisen kirjan kokeeseen tulevat sivut on kohta luettu, ja sitten alkaa jo seuraava kirja, jonka pitäisi olla helpompaa tekstiäkin. Välillä vain iltaisin kun olen saanut tavoitteeni luettua, tunnen olon todella tylsistyneeksi ja tuntuu tyhjältö, joten moneen kertaan olen alkanut uudelleen lukemaan vielä extra-sivuja.