Taas jotain tällaistakin piti mennä tapahtumaan. *syvä huokaus* En tunne ketään Kauhajoelta, mutta niin lähellä oikeaa kotia on, että ihan hyvin sinne on voinut joku tuttu mennä, kun kerran nyt minunikäiseni tänä vuonna menivät pääosin yliopistoihin tai ammattikorkeisiin.

Ja taas joutuu stressaamaan tuotakin ja kuuntelemaan kaikkialta ympäriltä typerämpääkin typerämpien ihmisten ääliömäisiä kommentteja: ”Jäisipä henkiin, että saataisiin laitettua se maksamaan” tai ”Toivottavasti kuolee, saisi ansionsa mukaan, joku saisi ainakin tappaa, jos henkiin jää”. Niin kuin tuollaiset kommentit jotain oikeasti muka auttaisivat! Pikemminkin veikkaisin, että tuo on melkein päinvastoin. Jos kerran minuakin, jolla ei tulisi MIELEENKÄÄN tehdä mitään tuollaista, ärsyttävät tuollaiset kommentit niin paljon, että tekee mieli kirkua ihmisille, että he ovat niin sanoinkuvaamattoman TYHMIÄ! Siis ruikutetaan, että voi kun meidän lintukoto-unelmamaassamme tapahtuu jotain tällaista kauheaa ja sitten samalla manaillaan jotain kidutustappotuomiota sille ampujalle. Olenko minä ainoa, jonka mielestä tuo on ristiriitaista?

Nyt kaikki taas pelkäävät, että tässä on seuraava kouluammuskelija, mutta turha pelätä. Minä en voisi surmata yhtään ketään. Silti tekisi mieli jollain muulla tavalla ravistella ihmisiä hereille, että tajuaisivat katsoa peiliin, kun tuollaisia hemmetin typeriä kommentteja heittelevät ja saavat nostettua suunnilleen uuden kansanliikkeen, joka rukoilee tappajan henkiinjäämistä vain, jotta tämä voitaisiin ”kiduttaa hengiltä”.

No, todennäköisesti tappaja ei jää eloon nykytietojen mukaan. Ehkä sitten, kun olen kirjoittanut tämän kirjoituksen viimein loppuun, on tullut jo varmistus siitä. Harmittaa vain nyt niin vietävästi, kun ei ole telkkaria. Klikkailenkin murha.infoa, kuten Jokenlankin tapauksen jälkeen, kun kerran sieltä kaikkein uusinta ja edes suhteellisen asiallista tietoa saa.

Olen pessimistinen ja tuomitsen teon, mutta mielestäni ihmisten pitäisi jo pikkuhiljaa herätäkin ja miettiä vähän, mitä puhuvat. En usko, että näitä on tarkoitettu vain tappamistapoiksi, vaan yhteiskunnallisiksi kannanotoiksi. En usko, että jää viimeiseksi tapaukseksi. Auvinen avasi väylän kouluampumisille: sillä saa kauheasti huomiota ja aiheutettua sekasortoa ja säikäytettyä ihmiset hereille tästä ”lintukoto” ajattelustaan.

Jaa, no nyt sitten tuli tieto, että ampuja on kuollut. Se kävi nopeammin kuin uskoinkaan.

Päätä särkee. Tuntuu siltä, että on jonkinmoinen järkytystila päällä. Poskia kuumottaa ja olo on aika huono. Voisi ehkä kokeilla syödä jotain, juoda jotain ja mennä haukkaamaan raitista ilmaa parvekkeelta. Ja julkaista tämän kirjoituksen, lopettaa jankuttaminen Kylässä ja vähentää tuota murha.infon jatkuvaa päivittämistä. Hmm.