Tänään oli hyvä päivä. Kävin eläinlääkärissä taas vähän kauempana ja se oli ihan piristävää. Tuo kaempana oleva eläinlääkäri on parempi jos on joku omituinen vaiva ja se on jotenkin kivempi, panostavat kai enemmän myös siihen vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa, niin jää jotenkin kivempi olo siitä kun siellä käy. Lisäksi saa istua bussissa ja se on kivaa. Voisin tehdä sitä muutenkin, joskus vuosia sitten käytiin Natalian ja Eeron kanssa kierroksella, kun mentiin vain bussiin ja istuttiin jonkun matkaa, sitten vaihdettiin, jne. Mutta ei sellaista kehtaa itsekseen tehdä, niin on kiva kun tuonne eläinlääkäriin mennessä voi istua melkein päätepysäkille asti ja näkee maisemia.

Lisäksi näin varmaan söpöimmän koiran ikinä. Koirat eivät oikein ole mielestäni söpöjä, tai ovat ne sillä lailla söpöjä kuin yleensäkin eläimet ovat, mutta loppujen lopuksi tuntuu, että koirat näyttävät jotenkin samalta, ne näyttävät vähän niin kuin pehmoleluilta, jotenkin tylsiltä ja ilmeettömiltä. Ei sillä, niin yleisestikin kaikki eläimet loppujen lopuksi näyttävät samalta. Mutta nyt näin koiran, joka näytti niin... En osaa edes kuvailla, mutta sillä oli todella "ilmeikkäät kasvot", jos koirasta voi niin sanoa. Vähän niin kuin joskus kun kulkee kadulla, tulee vastaan todella nätti ihminen, sellainen, jolla on mielenkiintoiset kasvot, jota voisi katsella vaikka miten pitkään. En kyllä tee niin, koska se olisi jotenkin outoa, eikä ole oikein kohteliasta tuijottaa ihmisiä. Yleensäkin eläinlääkärissä odotellessa katselen koiria, kun siellä ei yleensä ole muutakaan katseltavaa, mutta nyt olisin vain voinut tuijottaa sitä koiraa vaikka loputtomiin. Juttelin sen omistajankin kanssa vähän ja koira tuli moikkaamaankin minua. Yleensä vähän arastelen koiria, ja mieleeni tulee väkisin ajatuksia, että mitä jos se yhtäkkiä kääntyisikin ja purisi. Mutta tuo oli jotenkin täydellinen poikkeus, se ei pelottanut yhtään ja se oli niin ilmeikäs ja en oikein tiedä mikä siinä oli. Se näyttikin niin kiltiltä.

Ehkä tuo poikkeuksellisuus johtui siitä, että en ole ikinä tietääkseni nähnyt tuon rotuista koiraa: se oli meksikonkarvatonkoira. Silitinkin sitä vähän ja se tuntui niin jännältä. Yksi rotistani on osittain karvaton, joten ehkä yhdistin sen jotenkin tuohon koiraan. Se on kiharakarvainen, mutta jostain syystä vain sen päässä on normaalia karvaa, muualla ruumissa vain sellaista untuvantyyppistä harvaa karvaa, jonka läpi näkyy ryppyinen iho. Se tuntuu lämpimämmältä kuin muut rotat ja jotenkin vain jännältä. Sama oli tuon koiran kanssa, vaikka sen iho nyt ei ollutkaan ryppyinen, vaan suurimmalta osin sileä. Sen naama oli vain niin pieni ja sillä oli melkein kuin hiukset, kun sillä oli sellaista vähän niin kuin tukkamaista karvaa päälaella, vaikka muuten (tassuja ja hännänpäätä lukuunottamatta) se oli ihan kalju.

Sitten itse eläinlääkärillä meni myös hyvin ja se eläinlääkäri veloitti minulta normaalia vähemmän, koska häntä todella kiinnosti se, että mikä tuossa silmässä voisi olla vialla. Joten rotta pääsi röntgeniin (ilmeisesti koirien/kissojen hammasröntgen), jossa sen pää kuvattiin. Se onnistui todella hyvin ja sain nähdäkin sen kuvan, ja se oli upea! Ehkä on outoa, että joku röntgenkuva on jotenkin kiehtova, mutta se oli. Ilmeisesti eläinlääkärikään ei ollut ennen ottanut röntgenkuvaa rotasta, joten hänkin vaikutti olevan hieman innoissaan. Vaikka rottien kanssa olenkin ollut tekemisissä, en silti tiennyt, miltä näyttää rotan röntgenkuva. Se oli hieno, näytti kylläkin enemmän melkein kuin jonkun linnun kallolta, koska vaikka ne hampaat nyt näyttävät muutenkin kokoon nähden aika isoilta, niin tietenkin niitä on siellä pehmytkudoksen sisällä vielä lisää, joten ne hampaat näyttävät melkein kuin nokalta. En tajunnut tietenkään kuin vasta jälkikäteen miettiä, että olisi pitänyt pyytää lupa ottaa siitä näytöltä kuva kännykällä, kun näköjään netistäkään ei löydy mitään kunnollisia röntgenkuvia. Tässä on kuitenkin yksi, joka löytyi netistä ja liitän sen nyt tähän alle.

RatSkeleton.jpg

Tuo on todella rakeinenkin, niin jotenkin harmittaa, kun se minun rotasta otettu kuva oli niin paljon parempi ja se eläinlääkäri näytti että tässä on nenäontelo ja tässä on korva, jne. Ja mitään tukosta ei näyttänyt olevan, jos se tukos ei sitten ole jotain pölyä tai muuta, mutta koska silmän seudun turvotus on nyt jo melkein kokonaan kadonnut, joten mahdollisesti on kyseessä on vain poikkeuksellisen sitkeä silmätulehdus. Mutta minun rotallani nuo hampaat olivat paljon kapeammat, se eläinlääkäri sanoi, että sillä on "täydelliset sapelihampaat". Ja ne näyttivätkin, etenkin alahampaat sellaisilta neulanteräviltä siinä kuvassa, vaikka ne eivät oikeasti ole mitenkään poikkeuksellisen terävät.

No, tuli siis hyviä uutisia eläinlääkäristä ja näin erikoisen koiran ja jutustelin ihmisten kanssa, ja sitten kun lähdin sieltä eläinlääkäristä bussipysäkille, tietysti satoi. Täällä ainakin oli koko päivän sellaista että välillä aurinko paistoi ja välillä tuli sitten joku voimakas sadekuuro. Menomatkalla säästyin kuivana, mutta tietysti kun keskellä ei-mitään, jossa bussipysäkkikin on vain sellainen metallitolppa bussinkuvalla, niin silloin tietysti sataa kaatamalla, eikä sateenvarjoa ole mukana, eikä edes takkia jossa olisi huppu. Mutta toisaalta sekin oli ihan kiva, koska en ole pitkään aikaan kastunut noin pahasti. Tuntui jotenkin kivalta, normaalilta. En odotakaan, että elämä olisi pelkkää juhlaa koko ajan, mutta tällaisia päiviä saisi olla enemmän, kun tekee jotain tavallista, kastuu kesäsateessa, näkee maisemia ja hyvällä tuurilla näkee tai kokee jotain uutta.

Eilen lähti yksi rotta taas paremmille juustomaille ja se oli harmi. Se oli vaki-eläinlääkärissäni, joten ehkä siksikin nyt tuntuu niin konkreettiselta noiden kahden eläinlääkäripaikan ero. Tosin kun rottani menevät aina joukkotuhkaukseen, niin nyt kuulin varmaan ensimmäistä kertaa, että mitä niille tuhkille tehdään: on joku paikka, lemmikkilehto, jonne ne yhteistuhkaukseen menneet tuhkat sirotellaan, se on joku kaunis metsäalue. Ei minulle sinänsä ole väliä, mitä rotilleni tapahtuu niiden kuoleman jälkeen, tai niin olen ainakin ajatellut, mutta oli jotenkin kiva kuulla silti. Ja tällä kertaa sain tehtyä ennen eläinlääkäriin menoa ne rutiinitkin, että edellisenä päivänä lopetettavaksi menevä rotta saa herkkuja ja vietän sen kanssa enemmän aikaa ja sitten sen kaveritkin saivat olla poikkeuksellisen pitkään ulkoilemassa häkin ulkopuolella. Viime aikoina se ulkoilutus on ollut jotenkin kireää, melkein katson kellosta, että kyllä tämä nyt jo riittää, minun täytyy palata takaisin koulujuttujen pariin. Mutta nyt sai olla ihan rauhassa ja ihmetellä ihan rauhassa sitä miten tytöt pääsevät joka paikkaan, vaikka ei mitenkään pitäisi olla mahdollista.

Ai niin joo, ja olen saanut mekkoasian kuntoon, vaikka se meni niin sähläämiseksi, että vieläkin on vaikea uskoa, että kaikki järjestyi lopulta. Siis aluksi odotin ja ne pienemmät koot loppuivat. Sitten ostin kokoa isomman, mikä todella harmitti, mutta tykkäsin mekosta, niin päätin kuitenkin tehdä niin. No, sitten seuraavana päivänä sähköpostiini tuli ilmoitus, että sitä pienempää kokoa on taas saatavilla. No, peruutin sitten sen aikaisemman tilauksen, jota ei oltu ehditty vielä edes käsitellä (viikonloppu), ja klikkaan sinne mekon sivulle ja huomaan, että ei niitä kokoja olekaan, eikä liioin muitakaan kokoja. Lähetin sitten sinne asiakaspalveluun viestin, että onnistuuko tilauksen peruutuksen peruutus. Luonnollisesti tunsin itseni täydellisesksi idiootiksi. No, se ei sitten onnistunut, mutta sitten mekkoa ilmestyi taas yksi koko sitä pienempää ja sain sitten ostettua sen, ja nyt se on tulossa. Todella ärsyttävää ja noloa, ja kun sen aikaisemman toisen mekon jo palautin kun se oli ihan liian lyhyt, niin nyt laitoin noutopaikaksi toisen toimipisteen, koska nolottaisi mennä hakemaan uutta pakettia sieltä samasta Siwasta josta olin ensin hakenut aikaisemman paketin ja myöhemmin palauttanut sen.

Mutta tänään oli hyvä päivä ja muutenkin on ollut ihan hyvä olo nyt kun on saanut olla rauhassa koulujutuilta ja ladata akkujaan. Odotan vain että helteet tulisivat, niin olisi kivempi olla ulkona. Ei sillä etteikö sateessa kastuminen olisi välillä kivaa, mutta oli kyllä aika kylmä sen jälkeen, kun istuu tukka ja takki märkänä bussissa melkein tunnin. Olisi kiva, jos voisi mennä ulos istumaan ja vaikka lukemaan jotain kirjaa vaikka ilman takkia niin ettei olisi silti kylmä. Muta oli hyvä päivä tänään.