On ollut ihan hyvä viikko. Perioditauko tuli tarpeeseen ja olen saanut levättyä. Ke-to välisestä yöstä lähtien en ole enää herännyt edes keskellä yötä, mikä on ollut ongelma ja sen jälkeen kun otin migreenilääkekombon joskus... alkuviikosta? Niin sen jälkeen ei ole ollut edes se pyörryttävä ja pahoinvoiva olo enää. Joten ilmeisesti se oli sitten migreeniin liittyvä juttu.

En ole käynyt työpaikalla tällä viikolla, mutta olen Skypettänyt ja tehnyt töitä etänä ja se on ollut tosi okei. Olo on jotenkin ruahallinen ja levännyt, ja nyt kun on kohta kaksi viikkoa siitä, kun olen nähnyt Lesterin viimeksi, tuntuu, että se "poissa silmistä, poissa mielestä" toimii ihan hyvin. Olo on rauhallinen, enkä niin stressaa hänestä tällä hetkellä ainakaan. Eilen kun piti palauttaa uudet tutkimussuunnitelmat graduja varten, tunsin oloni niin rauhalliseksi Lester-juttujen suhteen, että melkein laitoin hänelle viestin varmistaakseni, että miten meidän piti ne suunnitelmat palauttaa, mutta sainkin siihen vastauksen, kun muut meidän graduryhmästä palauttivat sen sinne yleiselle alueelle.

Tänään sitten päätin rikkoa hiljaisuuden minun ja Harjoittelupaikkarohmun välillä. Silloin kun hengattiin, puhuttiin viherkasveista ja Harjoittelupaikkarohmu kysyi heti, että mitkä minun viherkasvieni nimet ovat. Hänen kasvinsa olivat jotain tyyliin Leena, Antti ja Mikko. No, eihän minun kasveillani ole nimeä, mutta vitsailin, että se uusi kasvi näyttää vähän oudolta, niin minun pitäisi nimetä se hänen mukaansa. Harjoittelupaikkarohmu sitten takertui siihen heti ja sanoi, että nyt se on sitten hänen kaimansa, eikä sitä voi enää muuttaa. Mutta nyt tämä hänen mukaansa nimetty kasvi näyttää vähän huonolta, koska olen kastellut sitä joko liikaa tai liian vähän tai muuten tehnyt jotain väärin. Niin otin kuvan siitä ja laitoin Harjoittelupaikkarohmulle.

Olen miettinyt Harjoittelupaikkarohmua aina välillä, mutta olen ollut edelleen sitä mieltä, että en halua mitään suhdetta hänen kanssaan. Mutta kaveri haluaisin mielelläni olla. Ja kai se hiveli egoani, kun hän vaikutti olevan kiinnostunut minusta. Mutta meidän edellinen keskustelu ja nyt sitten tämäkin keskustelu mikä käytiin tänään... Minusta tuntuu, että Harjoittelupaikkarohmu... ööh, mikä on "give a cold shoulder" suomeksi? Tai ehkä "cold shoulder" on vähän liian voimakas ilmaisu? Hän ei ignooraa minua, mutta ne meidän aikaisemmin niin kivat ja spontaanit keskustelut on muuttuneet ihan paskoiksi keskusteluiksi, sellaisiksi, joita me Lesterin kanssa käydään.

Amia: [kuva] "Harjoittelupaikkarohmu on alkanut viime aikoina näyttää vähän huonovointiselta." *huolestunut hymiö*
Harjoittelupaikkarohmu: "Oi Harjoittelupaikkarohmu *sydänhymiö* Kyllä hän siitä vielä toipuu"
Amia: "En tiedä vaan yhtään oonko kastellut sitä liikaa vai liian vähän. *hikipisaranauruhymiö* Nimettömät kasvit voi ihan hyvin, Harjoittelupaikkarohmu on vaan vähän vaikee."
Harjoittelupaikkarohmu: "Mun Leena-viikuna ei ainakaan käytä vettä melkein yhtään talviaikana"
Amia: "Okei, ehkä sitä vettä on sit ollut liikaa. Sä kuulostat kauhean asiantuntevalta kasvien suhteen!"
Harjoittelupaikkarohmu: "En mä oo, luin vaan netistä." *nauruhymiö*
Amia: [Pitkä selitys, miten äitini hoivaa kuoleman kielissä olevat kasvini takaisin henkiin] "Mä en vaan haltsaa niin tätä kasvien käsittelyä." *mietteliäs hymiö*
Harjoittelupaikkarohmu: "Ai okei. No ne on kyllä aina vähän hankalia..."
Amia: "Mut ehkä yritän saada pidettyä nyt nämä kolme hengissä." *olankohautushymiö*
Harjoittelupaikkarohmu: "Se on ihan hyvä määrä kukkaystäviä"

Minä yritin kauheasti tehdä tuosta keskustelusta hauskan ja keventää tunnelmaa, mutta Harjoittelupaikkarohmu oli vain jotenkin... Hän ei anna minulle mitään, hän vastaa kyllä viesteihini, mutta ei kysy minulta mitään, eikä muutenkaan tee mitään ylläpitääkseen keskustelua. Periaatteessa olisin voinut vain jättää vastaamatta minkä tahansa hänen viestinsä jälkeen.

Se on kai ihan fine, tietysti harmittaa vähän, kun näyttää, että okei, ilmeisesti jos me ei seurustella, niin hänellä ei ole suurta intoa olla minun kaverini. Mikä on sinänsä jotenkin outoa, kun silloin kun me hengattiin yhdessä niin kaikki vaikutti olevan ihan okei ja hän halusi halatakin kun lähdin ja sen jälkeen hän laittoi vielä viestinkin heti perään. Mutta en tiedä, ehkä hän on ihastunut johonkin uuteen naiseen (taas) ja ei halua hukata aikaansa minuun, koska vaistoaa itsekin, että meistä ei ole tulossa paria?

Tuokin on siis erittäin okei, koska viikon päästä on se meidän opiskelijaporukan yhteishengaus ja olen miettinyt, että jos yritän iskeä jotakuta siellä, niin onko se kauhean ikävää sitten Harjoittelupaikkarohmua kohtaan. Mutta jos hän nyt ottaa etäisyyttä minuun muutenkin, niin tuntuu, että minun ei tarvitse niin huolehtia siitä. Mutta vaikka toisaalta ajattelen, että kiva ja neutraali yhteishengaus olisi varmasti paras ratkaisu kaikkien osalta, niin jotenkin minulla on ollut sellainen fiilis viime aikoina, että minun tekisi kauheasti mieli flirttailla jonkun kanssa. Ja kun sanon "jonkun", niin se on joko Lester tai Korpinkynsi. Ja tuo häämöttävä yhteishengaus baarissa tuntuu juuri sopivalta tekosyyltä vähän irrotella.

En tiedä, tuntuu jotenkin huonolta idealta ja loogisesti ajateltuna "irrottelu" Korpinkynnen kanssa varmasti olisikin huono idea, mutta tarvitsen mieleeni jotain muutakin kuin vain kryptisen Lesterin, josta ei ota mitään selvää. Yritän jotenkin miettiä mielessäni, että mitä tunnen Korpinkynttä kohtaan, mutta se on jotenkin vaikeaa. Tuntuu, että en halua suhteeseen hänen kanssaan. Toisaalta välillä kuvittelen mielessäni, että millaista se olisi ja Korpinkynsi olisi varmaan aika ihanteellinen kumppani. Mutta en näe tulevaisuutta hänen kanssaan pitkällä tähtäimellä, niin eikö se ole sitten se ratkaiseva asia? Vaikka toisaalta en näe yhteistä tulevaisuutta kenenkään kanssa, vaan aina kun yritän kuvitella jotain sellaista mielessäni, kaikki nämä kuvitteelliset suhteet vain päättyvät.

Mutta jotain vetoa tunnen sekä häntä että Lesteriä kohtaan. Jotenkin järki sanoo kuitenkin mielessäni, että yksi mies, YKSI, keskity yhteen mieheen. Ja jotenkin en mitenkään haluaisi totella sitä. Toisaalta jos käännän tuon asetelman ympäri, niin minusta tuntuisi pahalta, jos joku tekisi minulle tuon. Tai siis, riippuu, mitä tuntisin heitä kohtaan. Mutta kai pitää mennä varman päälle ja ottaa kaikki mahdollinen huomioon. Kai vain hermostuttaa, että laittaisin kaiken vain yhden kortin varaan ja tuntuisi turvallisemmalta, jos vähän testailisin maaperää useampien kanssa, jotta jos yhden kanssa menee asiat pieleen, niin sitten olisi toinen "varalla". En tiedä, ei kuulosta minulta, mutta kai tuo on ihan inhimillinen ajatus?

Tuntuu kuitenkin, että vaikka haluan kuulla, miten Korpinkynnellä on mennyt (näin hänet ohimennen yliopistolla yksi päivä, mutta en mennyt moikkaamaan, koska hän jutteli opettajan kanssa), niin olen jo suunnitellut kaikenlaista Lesterin suhteen. Jos hän siis ylipäätään tulee koko hengaukseen. Voin bondata hänen kanssaan viitaten vaikka siihen kurssiin, jolla me kumpikin ollaan ja siten luoda jonkun toveruuden meidän välille, joka kuitenkin sulkee muut ulkopuolelle. Sen lisäksi alkoholi on erittäin hyvä tekosyy, joten mietin, että voisin jossain kohtaa ohimennen muka-neutraalisti koskea häntä olkapäähän tai muuhun neutraalin kaverilliseen paikkaan, mutta pitkittää sitä kosketusta hieman niin, että ehkä hän tajuaisi jotain. Ja kun ollaanhan me nähty jo monta kertaa, niin etenkin jos me vietetään ilta loppuun asti, niin siinä vaiheessa on jo ihan luonnollista halata, eikö? Ja halauksen toteutuksessa on valtava skaala mistä valita, ihan sellaisesta hyvänpäiväntutun "London Bridge" -halauksesta enemmän ystävälliseen ja sitten vähemmän platoniseen. Niin mietin, että voisin tähdätä sellaiseen vähän pitempään epä-platoniseen ja aika tiiviiseen halaukseen. Ehkä voisin jopa haistaa häntä tällä kertaa ihan tarkoituksella? Kaikki siis riippuen siitä, miten ilta on mennyt ja miten hän on suhtautunut minuun.

Toisaalta tykkään iskeä miehiä, kun siitä tulee sellainen valta-fiilis, vaikka kai siinä on jonkin tasoinen seksistinen ajatus siinä taustalla, että kaikki miehethän tykkää siitä jos kuka tahansa nainen tulee iskemään, eli että minä annan heille sellaisen egoboostin, jonka itse koen saavani, jos joku kiva mies vaikuttaa kiinnostuneen minusta. Tuohan ei tietenkään pidä kaikkien kohdalla paikkaansa, joten siitä tulee se toinen puoli tuossa miesten iskemisessä: mieluummin he saisivat iskeä minua, niin minun ei tarvitsisi stressata sitä, että nolaanko itseni. Vaikka yritän kyllä aina pitää kaikki iskemiset aina sellaisina, että en ole ihan 100% ilmeinen. Eli periaatteessa ehkä tuota minun toimintaani voisi kuvata niin, että sen sijaan, että oikeasti iskisin heitä, yritän itse asiassa vain rohkaista heitä iskemään minua.

Ja jos Lester ei tule tuohon hengaukseen, niin tiedän jo nyt, että se tulee harmittamaan minua ja varmaan sitten isken Korpinkynttä, vaikka kuinka yrittäisin puhua itseäni olemaan tekemättä niin. Toisaalta, jos hän ei tule, niin mitä väliä sillä sitten on jos iskenkin Korpinkynttä, kun selkeästi Lester ei siinä tapauksessa välitä asiasta sen vertaa, että yrittäisi käyttää tällaisia vapaa-ajan hengauksia hyväkseen päästäkseen näkemään minut yliopiston ulkopuolella. Mm, sounds like a plan.

Äh, tämä päivä on mennyt ihan vetelehtiessä. Ehkä huomenna kasaan itseni ja teen jotain järkevää ja kunnollista, niin kuin vaikka siivoan tai pesen pyykit tai teen jotain terveellistä ruokaa.