Voi jumalauta! VOI JUMALAUTA!!!

Siis oikeasti, jos ennen olen kironnut paikallisen terveyskeskuksen, niin en tiedä mitä minun pitäisi nyt sitten tehdä kun siellä on töissä sellaisia idiootteja, että MIKÄÄN EI TUNNU ONNISTUVAN!!! Sen tyypin tehtävä oli lisäksi helppo: piti kirjoittaa vain keskussairaalan neurologian tyypeille, että kolmoishermosärky uusii, eikä lääke auta. Kas noin, maallikkokin osaa, mutta nähtävästi ei osaa lääkäri, joka on ollut kymmeniä vuosia töissä samassa terveyskeskuksessa.

Tänään tuli postitse ilmoitus, että minulta evätään se neurologian klinikalle pääsy. Tämä siksi, koska se lääkäri, joka alunperin diagnosoi tämän kivun kasvohermontulehdukseksi (ja lähetti minut keskussairaalan päivystykseen "vahvistuttamaan" asian, jossa lääkäri sanoi, että eihän se voi missään tapauksessa olla kasvohermontulehdus, kun toinen puoli kasvoistani ei ole halvaantunut) ja nyt hän on näköjään satuillut lähetteeni, että epäilee minulla olevan "hypoglssus-glossofaryngeusneuralgian. Ja googlaamisen perusteella ne ovat kaksi eri tilaa, joista toinen on kielen hermosärky. Toista kuvaillaan näin:

"Glossofaryngeusneuralgia on harvinainen kasvokivun syy. Sen esiintyvyys on vain 0.2-1.3 % trigeminusneuralgian esiintyvyydestä (Amia huom: trigeminusneuralgiaa esiintyy ehkä parilla sadalla suomalaisella, joten tuota sairastavia olisi Suomessa todennäköisyyksien mukaan "suunnilleen" yksi, jos sitäkään). Trigeminusneuralgian tapaan se alkaa keskimäärin 50 vuoden iässä. Kipu on toispuolista, terävää, intensiivistä ja kohtauksittaista, ja se paikantuu kielen takaosiin, nieluun, tonsillojen alueelle, leukakulman alle tai korvaan. Kipuparoksysmien välillä voi kurkussa esiintyä epämääräistä tylppää kipua tai vierasesineen tunnetta. Nieleminen, pureskelu, puhuminen, yskiminen tai haukottelu voi laukaista kivun."

Kuulostaako sellaiselta, että se sopisi oireisiini? Hmm? No, ei minustakaan. Lisäksi siinä eväämis-ilmoituksessa sanottiin myös, että lähetetiedot olivat puutteelliset. Lisäksi sanottiin, että niiden tietojen perusteella, mitä siinä lähetteessä oli, kyseessä EI voi olla glossofaryngeusneuralgia. Siinä pyydettiin lähettävää lääkäriä (siis sitä tunaria, joka sen puutteellisen lähetteen kirjoitti) miettimään, voisiko kipu liittyä "paranasaalisinuksiin" eli nenän sivuonteloihin tai voisiko se olla hammassärkyä. Sanottiin myös, että tilannearvio suupoliklinikalla voisi olla paikallaan.

Siis että hah hah, en pääsekään neurologille, eikä mistään tule mitään, kun kukaan ei tajua, mitä minä sanon!!! Se lääkäri oli jostain kummasta keksinyt myös, että korvassani oli ollut "paineen tuntua", vaikka minä olin sanonut, että kipu oli muutoin täsmälleen samanlaista ja samoissa kohdissa kuin edellisellä kerralla, paitsi että sitä kipua oli ollut tämän toisen kerran alussa myös vähän korvassa. Siis korvan pinnassa, kun siitä painoi, ei mitään "paineen tunnetta" syvemmällä.

Siinä lapussa on lisäksi kysymyksiä, joihin olisi pitänyt vastata jo lähetettä kirjoitettaessa ja niistä kaksi kolmannesta on kysymyksiä, joita ei ole minulta kysytty ja yksi kolmannes sellaisia, jotka on kysytty ja joihin olen vastannut tavalla, joka ei tue tätä kummallista glosso-juttua.

Kyllä ottaa päähän! Huvittaisi mennä heti valittamaan terveyskeskukseen, mutta se ei ole enää auki. Lällällää. Maanantaina aamulla sitten "varaamaan aikaa" eli siis valittamaan siihen tiskille ja vaatimaan heiltä oikeaa aikaa vaikka seuraavaksi päiväksi, kun kerran heidän mokansa takia jouduin tulemaan sinne uudestaan, enkä siksi tasan tarkkaan jättäisi taas päivää väliin osastolla, kun "lääkärinaikoja ei anneta kuin siksi päiväksi, kun niitä tullaan hakemaan, mutta vaikka lääkäri ottaa potilaita vastaan 8:00 alkaen, ensimmäisenä jonossa oleva potilas saa ajan vasta 11:15." Saa nähdä mitä sanovat. Enkä kyllä tuolle tunarilääkärille enää suostu menemään, kun hän on kaksi kertaa jo sössinyt diagnoosissa ja LÄHETTEEN KIRJOITTAMISESSA!!!

Ja jotta mikään ei olisi liian kivaa ja helppoa minulle, kun vissiin elämäni tähän asti on ollut liian hyvää, niin eilen äiti sanoi minulle, että hänen lääkärinsä oli lähettänyt lähetteen keskussairaalaan (ja osannut myös ilmeisesti täyttää sen oikein, koska tänään hän sai ajan), ja että siellä keskussairaalassa tehtäisiin sitten tähystysleikkaus ja mahdollinen koepalan otto, koska äidilläni on ehkä syöpä.

Näköjään maailmalla on ihan tosissaan jotain minua vastaan.