Paikallislehdessä


Herra Friikin pikkuveljeä innostaa sarjakuvien mielikuvituksellisuus

NÄYTTELY
Kirjaston aulassa on lukion toista luokkaa käyvän Herra Friikin pikkuveljen piirustuksia näytteillä. Työt ovat pääasiassa lyijykynäpiirroksia ja kuvauskohteena useimmiten sarjakuvahahmo.

”Osa on manga-sarjakuvista”, kertoo Herra Friikin pikkuveli piirostensa mielikuvituksellisimmista hahmoista. Idea näyttelyn pystyttämiseen tuli hänen äidiltään. Hän oli halunnut tuoda Herra Friikin pikkuveljen osaamista, mutta rinnalla on toinenkin, murheellisempi, syy. Herra Friikin pikkuveljellä on parantumattomaksi luokiteltu syöpä, ja hoidot lääkityksineen tulevat kalliiksi. Siksi piirroksista saa tilata kopioita tiettyyn hintaan ja näin kukin voi omalta osaltaan tukea perhettä hoitomatkakuluissa.

Sarjakuvahahmojen lisäksi mukana on joitakin piirroksia moottoripyoristä ja autoista.
”Piirrän niitä vaihtelun vuoksi”, Herra Friikin pikkuveli toteaa. Hän myöntää olevansa aika kriittinen töidensä suhteen. Pyyhekumi on ahkerassa käytössä.
”Harva veto tulee heti niin kuin se on lopullisessa työssä.”

Tarkka kuva kiehtoo häntä.
”Aloin piirtämään mallista, että oppisin tekemään yksityiskohtia”, hän perustelee töidensä tyyliä. Sen lisäksi häntä innostaa sarjakuvien mielikuvituksellisuus. Vaikka Herra Friikin pikkuveli on piirtänyt satoja kuvia, hän sanoo, ettei piirtäminen ole silti tullut kovin paljon nopeammaksi. Vain muutama piirros on väritetty. Siihenkin on selkeä syy.
”Mitä enemmän värittää, sitä vaikeampi on pitää yksityiskohtia tarkkoina”, Herra Friikin pikkuveli selittää.

Sairautensa kanssa sinuksi tullut Herra Friikin pikkuveli elää normaalia nuoren miehen elämää.
”En ole murehtinut asiaa. Silloin kun lääkäri ilmoitti, ettei tätä voi parantaa, mietin yhden iltapäivän. Sen jälkeen olen kuitenkin toiminut normaalisti”, hän vakuuttaa.

Tällä hetkellä lukio-opiskelut vievät pääosan ajasta ja tavoite on ylioppilastutkinto vuoden kuluttua.