Töissä on tällä viikolla ilmoitettu, että tehdään muuten tällaista tutkimusta ja ollaan päätetty, että jokainen teistä tekee 100 kpl haastatteluja työajan ulkopuolella, aikarajana kolme viikkoa, palkkana saa 3€/vastaus tai peruspalkka 8€/tunti. Kysely kestää minimissäänkin 15min ja vastauksen kirjaaminen 10 min. Teoriassa jos ihmiset vastaisivat heti ensimmäisellä yrityksellä ja nopeasti ja lomakkeen täytössä ei menisi ylimääräistä aikaa, tulisi viikottaiseksi ylityötuntimääräksi 14h. Koska tuo on vain teoreettinen maksimi, käytännössä aikaa todennäköisesti voisi mennä jopa puolet enemmän, eli 28h ylityötä viikossa 8h/arkipäivä työn ULKOPUOLELLA. Ja kun minullakin on toinen työ ja luen pääsykokeisiin (1 päivä ennen kuin tutkimuksen pitää olla valmis), vaatimus on lievästi sanottuna naurettava.

Miksi tämä sitten ilahduttaa? No kun äidille mainitsin ohimennen asiasta, niin hän itse päätti selvittää hieman asiaa, kun on hallinto-oikeustuomari ja tietää siten aika hyvin kaikkia lakiasioita. Tänään sitten laittoi sähköpostitse tietoa oikeuksistani ja selvisi että koska työsopimuksessa ei mitään mainita ja työn säännöt menevät yleisen työlainsäädännön mukaan, niin: jos työntekijöillä haluaa teettää ylitöitä, siihen tarvitaan joka kerta erillinen suostumus työntekijältä; ylitöistä pitää myös maksaa 50% korotettu palkka ensimmäisen kahden ylityötunnin ajalta, ja sen ylittävältä ajalta 100% korotettu palkka.

Koska tuota ei voi mitenkään toteuttaa täällä töissä, voin lopultakin hyvällä omatunnolla ilmoittaa irtisanoutuvani, koska jos homma äityy oikein ikäväksi, minulla on jotain lain turvaa takanani. Tarkoituksena ei ole mitenkään aiheuttaa riitaa, vaan lähinnä sanoa, että pääni ei yksinkertaisesti kestä tällaista työtä siinä tahdissa joka nyt on meneillään.

Ai niin, ja minulla on taas uusia rottia: yksi aikuinen tyttörotta, joka tuli minulle sen vuoksi, että omistajat pitivät sitä liian hankalana. Sen nimi on Possu ja se on aika arka ja minuakin on pureskellut jonkin verran, mutta se on lähinnä pelokas eikä kuitenkaan aggressiivinen, joten uskon tilanteen kehittyvän kyllä hyvin. Sen lisäksi on kaksi minipikkuista tyttövauvaa, Nadia ja Sisi, jotka ovat oikein jalostustasoisia. Painavat alle 100g kumpikin, joten ihania pikkuotuksia ovat.

Kiire on valtava ja pää hajoamispisteessä. Tänäänkin vaikka kännykkä herätti jo 6:50, heräsin vasta 7:45 siihen, että olinkin torkuttanut melkein tunnin sitä herätystä. Myöhästyin töistä ja olen törkeän väsynyt ja tänään on vielä feissaus-vuorokin. Ja kirjoitan kirjoitusta työajalla, vaikka on korostettu, että työtehon pitää olla 100% koko ajan.