Edellisestä kirjoituksesta onkin jonkin verran jo aikaa ja välillä on käynyt mielessä kirjoittaa jotain, mutta sitten se on jäänyt vain ajatuksen tasolle. Kai uusi työ on stressannut kuitenkin jonkin verran, koska tuntuu, että olen ollut todella väsynyt. Heti aloittamiseni jälkeen sairastuin johonkin ärsyttävän sitkeään flunssaankin (ei korona), joka jatkui sellaisena lievänä kuumeiluna yli viikon. Toki olin poissa töistä vain pari pahinta päivää, koska olin juuri vasta aloittanut enkä halunnut olla enempää pois ja meillä oli työskentely muutenkin kokonaan etänä koko syyskuun, niin siinähän se meni. Ja sitten olikin pian koronarokotuksen aika, josta sain yhden päivän mittaisen hirveän kuumeen. Ja sitten on tuntunut, että pimeät illat ovat väsyttäneet. Ja kai olo on ollut suht tasainen, niin ei ole ollut tarpeen kriiseillä niin paljon.

Toki vähän olen kriiseillyt, vaihteeksi Twiningin suhteen, kun välillä ylireagoin joihinkin yksittäisiin asioihin ja jos minulla on muutenkin jotenkin huono fiilis tai mieliala matalalla, jotkut pikkujutut saattavat jäädä pyörimään mielessäni. Niin välillä olen yrittänyt sitä, että yritän olla ajattelematta jotain liikaa ja olla ylitulkitsematta kaikkea. Niin pyrin olemaan kirjoittamatta siitä Natalialle ja olemaan kirjoittamatta tänne ennen kuin olen rauhoittunut, koska kai osittain ajattelen, että jos alan purkamaan sitä mieletöntä vyyhtiä mielestäni, vakuutun vain entisestään siitä, että se on totta. Ja tiedän, että silloin ajat sitten Jaskan kanssa minulla oli taipumusta valittaa aina kavereilleni kun jokin meni pieleen ja kun olin mennyt pois tolaltani jostain mitä Jaska oli tehnyt, mikä (yllätys yllätys) vaikutti siihen, millainen kuva kavereillani oli Jaskasta. Niin nyt yritän olla tekemättä sitä, vaikka se onkin välillä vaikeaa, koska oikeasti saatan mennä jostain pikkuasiasta pois tolaltani. Mutta kai olen hieman terapian myötä oppinut hallitsemaan sitä, kun kiihdyn, ettei se mene niin pahasti yli.

Ja Twining on ollut siinä myös tosi hyvä apu! Niin kuin yksi mistä ylireagoin varmaan viikon oli se, kun me nähtiin ja Twining mainitsi, että hän on miettinyt, että ottaisi toisen työn nykyisen työnsä oheen, niin hän saisi hyödynnettyä arki-illat paremmin. Siinä kaikki. Ja minä yhdistin sen mielessäni heti siihen meidän keskusteluun, joka oltiin käyty aikaisemmin sillä viikolla, että kun välillä tulee pitkiä (3-4 viikon) taukoja näkemisestä, kun on jotain (se oli minusta kiinni sillä kertaa, kun ensin oli Natalian häät ja sitten olin kaksi viikkoa sairaana), niin kysyin häneltä että voitaisiinko me nähdä joskus vaikka viikolla vaikka lyhyemmin, kun minua välillä alkaa ärsyttää se, jos minusta alkaa tuntua, ettei me nähdä ollenkaan. Niin Twining sanoi, että joo, eiköhän se käy, kunhan on sellainen päivä ettei ole töiden jälkeen mitään muuta. Niin kun Twining sanoi siitä toisen työn harkitsemisesta, minä tulkitsin sen niin, että okei, hän ei selkeästikään edes halua nähdä minua edes sen vertaa mitä nähdään nykyään, vaan haluaisi nähdä vielä harvemmin tai ehkä jopa lopettaa tapailun kokonaan, mutta varmaan ei vain halua olla se pahis ja sanoa siitä, niin hän yrittää saada minut hoitamaan se ikävä eroaminen (vaikkei me ollakaan virallisesti yhdessä vieläkään). Ja että silloin kun hän oli sanonut, että voidaan nähdä viikolla, ne olivat olleet vain pelkkiä tyhjiä sanoja, joita hänen ei ollut missään vaiheessa aikomuskaan pitää.

Niin haudoin tuota mielessäni viikon ja joka päivä pähkäilin, että "jos Twining haluaa saada minut lopettamaan tämän meidän jutun niin miksen vain tekisi sitä?", kunnes vihdoin sanoin siitä Twiningille. Kirjoitin sitä viestiä varmaan ikuisuuden, koska yritin olla rakentava ja muotoilla sen mahdollisimman rauhallisesti ja epäsyyttävästi. Twining vastasi siihen oikein kivasti eikä käsittänyt yhtään, miksi olin saanut siitä sellaisen mielikuvan ja vakuutti, että ei ole ottamassa toista työtä vältelläkseen ihmisiä ja että eihän hän edes tiedä löytääkö hän mitään sopivaa, vaan että hän on ollut vain kyllästynyt siihen nykyiseen työhönsä, niin hän on miettinyt että haluaisi kokeilla jotain muuta.

Ja välillä vaikka jos hengataan ja on oikein kivaa, niin sitten parin päivän jälkeen mieleni muuttuukin ihan ympäri ja alan miettiä, että ehkä olenkin vain jotenkin sulkenut pois mielestäni kaikki pahat asiat ja negatiivisuudet, ja että se yhdessä viihtyminen onkin vain minun omaa kuvitteluani. Niin sitten saatan pari päivää miettiä taas, että pitäisi varmaan lopettaa koko juttu, ihan vain koska täytyyhän kaiken Twiningin suhteen olla kuitenkin pielessä ja varmasti hän vain vedättää minua eikä ikinä tule haluamaan olla oikeasti suhteessa kanssani. Ja sitten se menee lopulta ohi ja sitten voi olla yhtenä päivänä taas ihan hyvä fiilis kaikesta Twiningiin liittyvästä. Eli selkeästikään tuo minun aaltoiluni ei liity välttämättä suoraan Twiningiin ja hänen käyttäytymiseensä, vaan johonkin, mitä tapahtuu minun pääni sisällä.

Töissä on ollut kivaa, vaikka välillä onkin stressannut ja on ollut kauheasti kaikkea uutta opittavaa. Viime viikolla olin ensimmäistä kertaa toimistolla fyysisesti, mikä oli ihan kivaa. Meillä ollaan siirtymässä hybridimalliin, eli meidän tiimissä on puhuttu, että oltaisiin 2-3 päivää viikossa fyysisesti töissä toimistolla ja loput etänä. Siis jos siltä tuntuu, kuulemma voidaan sopia ihan sen mukaan, miten ihmiset haluavat. Minä olen kuitenkin sanonut, että se 2-3 päivää viikossa toimistoa kuulostaa ihan hyvältä, kun on välillä hyvä päästä ulos kämpästään. Ja olen huomannut, että on vähemmän stressaavaa vuorovaikuttaa työkavereiden kanssa kasvotusten kuin Teamsin välityksellä. Jotenkin siinäkin pätee sama kuin vaikka Twiningin suhteen, eli ylitulkitsen joitain juttuja tai välimerkkejä tai hymiöitä tai hymiöttömyyttä ja koko ajan pelkään, että kirjoitan väärällä sävyllä ja että ne muut ihmiset paheksuisivat. Mutta kun olen nähnyt heitä nyt toimistolla, niin kaikki heistä vaikuttavat oikein kivoilta! Ja kasvotusten ei tule sitä fiilistä, että he paheksuisivat jotain minussa tai ajattelisivat, että en ole hyvä työntekijä. Ja koska töissä on säädettävä pöytä ja kaksi erillistä näyttöä läppärin lisäksi, ergonomia on paljon parempi siellä. Lisäksi se laittaa minut liikkeelle, mistä ei ole taatusti mitään haittaa.

Sain myös selville minun työnantajafirmani kokouksessa (siis sen firman, joka maksaa palkkani kun teen töitä heidän asiakasfirmansa tiloissa) että Arrow on myös samassa kohteessa töissä! Ilmeisesti jotain kautta tieto siitä oli mennyt myös Lesterille, koska tänään hän loi Teams-keskustelun minun ja Arrown kanssa ja toivotti minut tervetulleeksi firmaan ja ehdotti, että mentäisiin joku päivä kolmistaan yhdessä syömään. En tiedä onko Arrow maininnut siitä Lesterille vai onko Lester nähnyt minut siellä toimistolla, koska en ole kertonut kenellekään olevani juuri siinä kohteessa töissä - LinkedInissä näkyy vain se työnantajafirmani, eikä me olla nähty sillä meidän opiskelijaporukalla, niin ei ole ollut aihetta mainita siitä.

Kai olen ollut vähän turhautunut siihen meidän opiskelijaporukkaankin, kun siitä on nyt kohta vuosi kun ollaan nähty edellisen kerran, eikä kukaan ole tehnyt mitään sen eteen, että järkättäisiin näkemistä. Harjoittelupaikkarohmu on välillä laittanut jotain viestejä sinne meidän ryhmään, missä ollaan välillä juteltu jotain ja koska se työnantajafirmani osti sen firman jossa Harjoittelupaikkarohmu oli töissä, niin virallisesti ollaan hänenkin kanssa samassa firmassa töissä, vaikka minä olenkin asiakkaan tiloissa ja hän itse työnantajafirman tiloissa. Mutta hän kyseli viime kuussa, että keitä kaikkia meitä onkaan siellä firman kirjoilla nyt ja näkisikö joitain joskus toimistolla. Siitä tuli ihan kiva fiilis, vaikka ilmeisesti kukaan hänen lisäkseen ei olekaan samoissa tiloissa. Arrowkin tekee kuulemma lähinnä etänä töitä, mutta sanoi siinä hänen, minun ja Lesterin ryhmäkeskustelussa että eiköhän hän pikku hiljaa ala käymään välillä ihan toimistollakin.

Olisi kiva nähdä ihan sillä koko opiskelijaporukallakin ja olen toivonut, että joku ehdottaisi jotain, koska tuntuu, että minua ärsyttää edelleen se kesän juttu, kun piti hengata ja sitten Korpinkynsi peruutti viime tipassa ja sitten koko juttu päätettiinkin jättää pitämättä. Kun en halua aina olla se, joka ehdottaa ja yrittää väkisin järjestää jotain, kun kerran siitä ei näytä tulevan mitään. Kun varmasti jos ihmiset haluaisivat nähdä, joku muu ehdottaisi jotain hengausta eikä kukaan ole ehdottanut yhtään mitään. Toki nyt kun Harjoittelupaikkarohmu ja Lester ovat molemmat puhuneet omilla tahoillaa työpaikkojen sisäisistä näkemisistä niin alan miettiä, että ehkä voisi olla sopiva aika ehdottaa jotain koko porukan hengaustakin.

On kuitenkin mennyt kai pääasiassa ihan hyvin viimeiset pari kuukautta, vaikka syksy vähän ärsyttääkin. Olen nähnyt sitä yhtä uutta kaveri-ihmistäkin pariin kertaan, niin vaikka meillä ei olekaan kauhean tiheä tapaamistahti, on kuitenkin ollut kiva nähdä häntä aina välillä ja lähteä jonnekin. Ja Natalian kanssa ollaan viestitelty useamman kerran viikossa ja Twiningin kanssa joko päivittäin tai vähintään parin päivän välein, niin vaikka välillä tulee useamman viikon katkoksia näkyilyyn, niin ollaan kuitenkin usein yhteydessä toisiimme. Niin ehkä me pikku hiljaa aletaan tuntemaan toisiamme paremmin, vaikka siitä onkin jo yli puoli vuotta kun ollaan tunnettu.

Ja tämä kirjoitus jäi taas taustalle, kun Natalia kyseli valokuvien ottopaikoista (hän tekee valokuvakirjaa vanhojen matkojen kuvista) ja innostuin pelaamaan Geoguessria pitkästä aikaa. Ärsyttävää, että se on nykyään maksullinen, vaikka en minä ole sitä moneen vuoteen kokeillutkaan enää. Mutta nyt pian nukkumaan, koska huomenna täytyy mennä taas toimistolle töihin, niin täytyy herätä vähän aikaisemmin!