Vittu. Ei olisi pitänyt lähteä tänään yhtään mihinkään. Nähtiin porukalla, tai siis miniporukalla, minä, Salla, Jaska ja sitten se outo uskovainen mies. Ja siis Salla kertoi, että tämä uskovainen tyyppi oli tunnustanut hänelle rakkautensa, ja Salla manaili sitä. Sallalla on kauheasti tuollaisia miehiä, jotka seuraavat kuin koiranpennut, kauheasti ihaillen, vaikka minun mielestäni Salla ei ole edes miellyttävä ihminen.

Joten heti kun kävelin siihen tapaamispaikalle ja siinä oli sitten tämä uskovainen tyyppi, niin hän ei edes vastannut moikkaukseeni, vaan kysyi heti, että missä Salla on, koska Salla tulee? Ja sitten jonkin ajan päästä Jaska liittyi meidän seuraan, koska hän oli kertonut minulle, missä aikoo olla johonkin kellonaikaan, niin ehdotin muille sitten, että mennään sinne. Salla ei olisi halunnut, mutta tuli sitten. Ja sitten tuon jälkeen mentiin puistoon jonkun lavan lähelle, jossa oli jotain ohjelmaa. Salla katosi moikkaamaan yhtä tuttuaan, joka oli järjestämässä sitä, eikä tullut varmaan puoleen tuntiin takaisin.

Olin sanonut Sallalle ennen tuota kun tavattiin, että en ole todellakaan lähdössä mihinkään vain Jaskan ja tämän uskovaisen kanssa, koska se olisi outoa. Mutta siihen minä sitten jäin: istumaan sateessa nurmikolle Jaskan ja tämän toisen tyypin kanssa. Salla piipahti jossain vaiheessa sanomaan, että hän haluaa olla vain siellä backstagella, kun siellä on se hänen kaverinsa, joka antaa Sallalle ilmaista boolia. No, sanoin silloin, että olen kyllä lähdössä pian, koska minulla on kylmä, täällä sataa, täällä on ankeaa ja lavalla on joku känninen tyyppi lausumassa runoja. No, nämä miehet sitten lähtivät samaan aikaan, mutta koska lähdin eri suuntaan, ei tarvinnut heidän kanssaan yrittää keskustella mitään.

Oli jotenkin vaikeaa taas. En vieläkään tiedä, miten puhuisin Jaskalle, ja ylipäätään vältän katsomista häneen, katsekontaktista puhumattakaan. Ja Salla oli taas todella ärsyttävä, koska jos sanon: "Hei voidaanko mennä jonnekin istumaan", niin Salla ottaa sen tietyn ilmeensä ja sanoo sitten, että aina sä kysyt, oonko minä se pomo, mikset voi itse päättää mitään. Ja joka kerta kun sanoin jotain tuollaista porukalle, "mennäänkö vaikka tuonne istumaan", "voitteko odottaa sen aikaa että sidon kengännauhani", tai jos vastasin johonkin kysymykseen, että minulle on ihan sama mitä kautta mennään, tms. niin sitten Salla on taas valittamassa, että hänkö joutuu kaiken päättämään, jne. Hänen mielestään minun pitäisi sanoa ennemminkin: "mennään tuonne istumaan" ja "odottakaa sen aikaa kun sidon kengännauhani", jne. Enkä minä ole mitään vastuuta hänelle sysäämässä, vaan jos "kysyn", että mennäänkö tuonne istumaan, se on oikeasti ehdotus, ja haluan ottaa ne kaikkien tyyppien mielipiteet huomioon. Ja Salla sanoo siitä JOKA KERTA. Oikeasti. Joka kerta. Olen sitten ruvennut Sallalle sanomaan tuolla lailla käskymuodossa, mutta en halua puhua muille niin, koska mielestäni se ei ole kovin kivasti tehty.

Ja Salla piikitteli taas Jaskaa, ja nyt Jaskakin on pikkuhiljaa alkanut piikitellä Sallaa. Silti hän suostui pitämään Sallan sateenvarjoa ja yritti korjata sitä, jne. Ja sitten kun tämä toinenkin mies seuraa Sallaa joka paikkaan, niin minulla menee vain hermo. Ja sitten kun oltiin istuttu johonkin penkille, niin sitten Salla sanoi, että en mä haluakaan istua tässä, meen tuonne portaille istumaan. Ja hän vain lähti ja laittoi sieltä parinkymmenen metrin päästä tekstiviestin minulle, että siellä on paljon kivempaa. En kuitenkaan mennyt sinne. Olin ärsyyntynyt, koska siinäkin kohtaa jouduin sitten jäämään kaksistaan näiden miesten kanssa, mikä oli oikeastaan viimeisintä, mitä olisin halunnut.

Ja nyt taas tunteeni Jaskaa kohtaan ovat vähän erilaiset. Hänestä tuli taas esille se ärsyttävämpi puoli, tyhmät vitsit, jotka saavat minutkin häpeämään Jaskan puolesta. Hänellä on välillä todella huono tilannetaju, ja nyt tämän eron jälkeen hän on ilmeisesti yrittänyt löytää itseään uudelleen ja on päätynyt ilmeisesti siihen, että hän on porukan hauskuuttaja, vähän pelle, eikä hän todellakaan ole, joten se on surullista katseltavaa. Ja kun hengataa Jaskan kanssa, etenkin jos Salla on mukana, niin minulle tulee vain huono olo. Tulee fiilis, että en vain halua hengata Jaskan kanssa tällä lailla kaverina, koska se tuntuu ihan paskalta!

Ja nyt olen kotona ja ärsyyntynyt ja itkettääkin ja jotenkin vain toivon, että Jaska aloittaisi keskustelun Facebookissa. Ylihuomenna pitää herätä sitten kouluun. Ahdistaa.