Ihan kohta lähdössä. Äiti on ennen minun heräämistäni täyttänyt talon pienillä muistilapuilla, joissa lukee aina jotain tyyliin: "Muistathan ottaa piilolasit mukaan." Siitä tulee vähän se sama fiilis, mitä siinä yhdessä Muumi-jaksossa on. Siinä, kun Muumimamma ja Muumipappa lähtevät sille pakoretkelleen ja Muumimamma jättää niitä lappuja. Nyt on ihan sama. Niitä äidin lappuja on joka paikassa. Vessassa ja keittiössä lähinnä. Äiti selkeästi uskoo siihen, että osaan pakata itse.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Juna lähtee kaksikymmentä vaille kymmenen ja sitä ennen minun pitäisi taiteilla itseni pyörällä asemalle (4-5 km). Tulee varmaan olemaan aika mielenkiintoista, kun minulla on se laukkuni, enkä tiedä yhtään, miten minä saan sen kuljetettua järkevästi. Pakkasin mukaan kaikki biologian- ja kemiankirjatkin, niin se ei ole edes mitenkään kevyt.

 

Jotenkin hermostuttaa matkustaa Suomen toiselle puolelle yksin ja yöpyä jossain hotellissa ja kaikkea. Enkä ole ikinä edes käynyt Kuopissa, eikä minulla ole karttaakaan tai mitään. Olen selaillut karttoja netistä ja tiedän suunnilleen, missä mikäkin on, mutta siinäpä se. Pitääpä mennä vielä pakkaamaan loput tavarat.