"Laitathan tämän viestin mahdollisimman monelle tiedoksi. Huomenna illalla sytytämme muistokynttilän Jokelan kouluammuskelun uhreille keittiön ikkunalle klo 18. Olethan sinäkin mukana muistamassa nuoria koululaisia ja opettajaa, jotka vielä keskiviikkoaamuna uskoivat elämään ja tulevaisuuteen."

Ja minä itse henkilökohtaisesti muistan paitsi tietysti noita nuoria ja opettajaa, myös sitä ampujaa, joka puolestaan ei jaksanut enää uskoa elämään ja tulevaisuuteen. (Viestin minulle välitti Nan. Minulla ei ole tietoa sen alkuperästä.)

Ja vielä tarkennuksena: Ei, en edelleenkään koe, että ampujan teko olisi ollut hyväksyttävä, vaan tuomitsen sen itse täysin. Ymmärrän jotenkin hänen ajatuksiaan ja olen pienestä osasta hieman samaa mieltä, mutta en todellakaan ole tarkoittanut antaa kuvaa, että ajattelisin, että ihmiset tulisi jaotella "robotteihin", jotka orjuutettaisiin ja viisaisiin ihmisiin, jotka hallitsisivat, tai että kokisin itse olevani jotenkin muita parempi. Halusin vain tarkentaa, kun minulle tuli mieleeni tuon edellisen kirjoituksen jälkeen, että joku voisi tulkita tuon väärin.