5 PÄIVÄÄ ÄIDINKIELEN ESSEEKOKEESEEN!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

7 PÄIVÄÄ MATIKAN YO-KIRJOITUKSIIN!

9 PÄIVÄÄ ENGLANNIN KIRJALLISEEN YO-KOKEESEEN!

12 PÄIVÄÄ KEMIAN YO-KIRJOITUKSIIN!

21 PÄIVÄÄ BIOLOGIAN YO-KIRJOITUKSIIN!

 

***

 

Alkaa kirjoituspaniikki pikkuhiljaa iskeä. Tänään olen koko päivän oikeastaan vain harjoitellut kirjoituksiin. Ja nukkunut. Vaikka menin ennen yhtä nukkumaan, nukuin silti melkein puoleenpäivään ja otin vielä puolentunnin nokoset iltapäivälläkin. Ja kävin hiihtämässä. Oli täydellinen sää hiihtämiseen ja aurinkokin paistoi vähän. Minä en ole oikein urheiluihminen, mutta hiihtäminen on ihan kivaa.

 

Selailin myös abitreeni-sivustoa ja löysin mp3-tiedostoina biologiankursseja. Olen sitten niitä kuunnellut. Yhteensä minulla on niitä nyt reilun viiden tunnin edestä. Sanonko vain, että aika puuduttavaa. Ja välillä ärsyttävääkin. Etenkin ihmisen biologia –osuus oli ärsyttävä, kun siinä mukamas haastateltiin joitain ”lukiolaisia”, jotka kuitenkin puhuivat kirjakieltä ja ihan satavarmasti lukivat ne sanomansa tiedot jostain paperista ja heille oli kerrottu etukäteen, mitä pitää tehdä. Ainoa kohta, joka sai minut naurahtamaan hieman, oli se, kun yhdeltä tyypiltä kysyttiin, että mikä sai hänet ärsyyntyneeksi, niin hän sanoi, että ilmastoinnin äänet ja ”kauppojen pakkomusiikki”.

 

Mutta ne on kauhean tylsiä. Niitä kuunnellessani minä otin ne nokosetkin. Tosi aktiivista opiskelua. Mutta kun ykkösellä kerran kuuntelin yhtä ruotsinkirjan mukana tullutta CD:tä ennen koetta ja nukkuessanikin, niin ne jäi kauhean hyvin minun mieleeni. Muistan vieläkin ne niin törkeän hyvin. Yksi kappale oli erityisesti suosikkini: ”Jag stiger in i det stora varuhuset. Det är fult med människor.” Se oli hieno. Niin että ehkä tuostakin jotain hyötyä oli.

 

Ja yöllä näin taas NN-unta. Tällä kertaa enemmän painajaismaista unta kuin aikaisemmin. Ei kauhean kivaa. Heräsinkin siihen sitten. Ärsyttävää. Hänetkin pitää nähdä viiden päivän päästä. Hitto.

 

Ja mitäs vielä? Tänään ei tunnu, että huvittaisi kirjoittaa paljon. En ole ajatellut mitenkään hirveästi tänään, lähinnä ollut vain ärtynyt ja aika stressaantunut. Tajusin myös, että minulla ei ole yhtä englanninkirjaa lainkaan. Minulta jäi se kurssi syksyllä käymättä, koska minulle olikin laitettu ruotsin seiskakurssi, eikä englannin. Minä sitten jätin sen ruotsin kurssin pois, koska en ollut valinnut sitä, enkä lainkaan tajunnut, että sitä englannin kurssia ei ollut lainkaan. Että kiva. Sitten kun sain tietääkin siitä vasta sen kurssin lopussa, niin en hankkinut edes sitä kirjaa. Prkl.

 

No joo, mutta koen, että minulla on ihan hyvä sanavarasto. Jotenkin hirvittää kuitenkin, kun kerran on mahdollisuudet L:ään. Mutta veikkaan, että en kuitenkaan pärjää niin hyvin siinä kirjallisessa, että L:n saisin. Minulla on tavannut olla niissä aivan liikaa virheitä. Ainakin silloin oli, kun me tehtiin koulussa niitä. Aineista saan yleensä aika hyvät pisteet, mutta se luetun ymmärtäminen ja rakenneosuus... Hmm... Näköjään olen saanut niissä koulun vanhojen vihkojen tekemisessä 52/75, 60/75, 73/90, 64/85, 68/75 ja 69/75. Mistään ei luultavasti tarpeeksi. En tiedä. En ole oikein perillä tästä, miten paljon englannissa saa tehdä virheitä. Mutta kuitenkin. Yritän tehdä siinä kirjoituksissa vähän huolellisemmin. Mutta pelkään vain, että se ei ole tarpeeksi.

 

Tänään ärsyttää.