Tänään oli ensimmäinen aurinkoinen päivä pitkään aikaan, ja minä jouduin ihailemaan sitä sisältä. Tänäänkin oli vielä niin huono olo, etten voinut mennä kouluun. Nyt olo on jo hieman parempi. En sanoisi vieläkään, että oloni on hyvä, mutta kaiketi kouluun pitää kuitenkin huomenna yrittää.

Harmittaa kauheasti se eilinen. Harjoittelin sitä konserttikappalettani niin paljon ja niin nopeasti, ja sitten en voinutkaan mennä soittamaan sitä. Matikan uusintakin järjestyi. Minulle järjestetään henk. koht. uusinta, mikä on aika siistiä. Olisin tietysti paljon mieluummin uusinut matikan muiden uusijoiden kanssa, mutta kaiketi se näinkin käy.

Kylä-kahakkakin on selvitetty. Ei tunnu oikein luonnolliselta puida sitä tässä, mutta sanotaanko, että se selkiytti minulle paljon asioita. Vähän niin kuin ne muutaman päivän takaiset miittikuvatkin. Olo ei ole iloinen, ehkä hieman apeakin, mutta ihanan selkeä pitkästä aikaa. Ja koska oloni on selkeä eikä angst, kirjoitusta on vaikea saada syntymään. Kaiketi voisinkin tehdä tästä tämän päivän kirjoituksesta jotenkin erilaisen. Vähän kuin listan tai lainausryppään...

"Filosofia on sitä, että pystyy perkaamaan kalan silmää räpäyttämättä, vaikka tulee samalla syödyksi elävältä."

Ensimmäisellä filosofian tunnilla meidän tuli miettiä, mitä filosofia on. Tuo yllä oleva lainaus oli alunperin paljon pitempi, tuo on vain loppu siitä, mutta se on minun mielestäni vain niin täydellisen huvittavan hyvä. No, itseasiassa tuo lainaus on lainaus NN:ltä, joten minun subjektiivinen näkemykseni voi vaikuttaa asiaan. Useimmilla oli jotain tavallista tyyliin: "Filosofia on oppiaine", "Filosofia on miettimistä", "Filosofia on viisauden rakastamista"... Minun piti itseasiassa kysyä häneltä, mitä tuo tarkoitti, mutta en sitten saanut tehtyä sitä. Hmph.

No, joskus Amélieta katsellessani mietin, että jos minut olisi esitelty siinä elokuvassa, mitä outoja asioita minusta olisi sanottu. Tähän päädyin:

Amia aim...

 1. ...pitkien kynsien naputusta näppäimistöllä ja korkokenkien kopinaa
 2. ...katsoa elokuvan sijaan sitä seuraavan ilmeitä (jos on nähnyt leffan ennenkin)
 3. ...pallomeren pallojen tuoksusta
 4. ...kellojen kovaäänisestä tikityksestä
 5. ...makaamisesta selällään lumihangessa myöhään illalla/yöllä
 6. ...kirjoittamisesta tai laskemisesta liitutaululle (naputus + liitu sormissa = <3)

Amia n'aim pas...

 1. ...pumpulin ja perunajauhojen koskemisesta
 2. ...haukottelusta tai aivastamisesta julkisilla paikoilla
 3. ...hidasliikkeisistä kärpäsistä
 4. ...miinuslaskujen laskemisesta
 5. ...sanomalehteen koskemisesta

 

Huvinsa kullakin.