Eilen oli Natalian babyshowerit ja ne oli ihan jees. Huomenna on sitten puolestaan lopullisen graduversion palauttaminen turnitusta varten ja minulla on motivaatio graduntekoon ihan nollassa. Olen jo aikaisemmin kuvitellut, että olin saavuttanut motivaation nollatason gradun suhteen, mutta näköjään en, koska vaikka olenkin tehnyt siihen joitain korjauksia ja tiedän, että siellä on kaikenlaista, jota pitäisi vielä korjata, minua ei vain yhtään motivoi tehdä sitä.

Toisaalta voi olla, että tämä on defenssi, koska onhan se pelottavaa, että gradu on valmis ja siitä pitää palauttaa viimeinen versio, joka saa minut niin lamaantuneeksi, että en vain tee sitä lainkaan. Ehkä yritän nyt kasata itseni ja mennä hetkeksi ulos ja sitten aloittaa viimeisen työstövaiheen. Tokihan se opettaja sanoi jo viikko sitten, että se täytti jo silloin gradun vaatimukset, mutta minulla oli silloin vielä kauheasti ideoita, mitä kaikkea halusin tehdä ja arvioin, että se on noin kolmen päivän täysi työ. Mutta en ole tehnyt sen eteen paljon mitään, korjaillut vain joitain pikkujuttuja sieltä täältä. Toki nyt kun tänään yritin jossain vaiheessa tehdä sitä, mietin, että oikeastaan se koko rakenne ei toimi, niin ehkä senkin takia tuntuu niin epäinnostavalta, kun en enää oikein tiedä, miten voisin parantaa tätä versiota kirjoittamatta sitä kokonaan uuteen muotoon. Mutta ainakin teen ne kaikki opettajan ehdottamat muutokset ja oikoluen sen ja lisään sitä gradunsisäistä linkitystä vielä lisää ja kirjoitan enemmän auki sitä, että miten tämä metodi ja nämä tulokset liittyvät graduni tieteelliseen viitekehykseen, jne. Mutta ei vain innosta aloittaa sitä, kun sehän sotkee sitten kaikki ne hienot sivunvaihdot, joita olen hionut vaikka kuinka. Ei sillä, minulla on kyllä vielä useamman sivun verran matkaa suositusylärajaan, mutta olisin niin halunnut tehdä minimalistisen gradun, joka on tiivis ja ytimekäs, mutta kattaa silti kaiken, you know?

Mutta ehkä menen nyt sinne ulos, koska pää tuntuu ihan sumuiselta. Ehkä olen vain väsynytkin. Ja rutiinin puutos ehkä vielä korostaa sitä. Ärsyttää.