Näin Nania tänään ja oli kivaa. Häntä on aina niin kiva nähdä. Ja kun lähdin kotiinpäin keskustasta, tajusin että tuossahan on Soneran myymälä, joten menen sinne ja kyselen heidän tarjouksistaan, ja nyt sitten on uusi puhelin- ja nettiliittymäsopimus, jotka molemmat aktivoituvat vuoden viimeisenä päivänä. Ja koska keskitin molemmat heille, sain erikoistarjouksen nettiliittymään, joten nyt minulla on sitten paljon parempi nettiliittymä ja huonompi (minulle paremmin soveltuvampi) kännykkäliittymä ja säästänkin 6 euroa kuukaudessa nykyiseen verrattuna.

Ja minun äitini muutti mieltään. Ilmeisesti hän ja veljeni tulevat sittenkin joulupäivää seuraavaksi yöksi minun luokseni. Tämä on tyypillistä äitiäni, tavallaan, koska hän ampuu alas kaikki uudet ehdotukset ja sanoo usein suoraan, että ne ovat ihan tyhmiä. Sitten kun hän sulattelee asiaa, hän voi muuttaa mieltään. Minä tiedän kyllä tämän, mutta se ei tee yhtään helpommaksi mitään. En koskaan tiedä muuttaako hän mieltään ja tuntuu todella pahalta kun hän suhtautuu aina niin raivokkaan negatiivisesti kaikkiin uusiin ehdotuksiini ja sanoo usein jotain, mikä saa sen tuntumaan vielä pahemmalta. Valvoin viime yönä taas yli viiteen, koska en saanut nukuttua, koska mielessäni pyöri koko perhe-asetelma ja mietin että mitä sanoisin äidilleni, miten argumentoisin oman itseni puolesta, miten voisin keksiä jonkun niin hyvän argumentin, että voisin edes itse uskoa sen ettei se kaikki tuntuisi niin pahalta.

En lainkaan odottanut hänen muuttavan mieltään, mutta tänään sitten kotiin päästessäni huomasin että häneltä oli tullut viesti, että hän on miettinyt että jos he kuitenkin tulisivat tänne ja että miten siihen pitäisi valmistautua, pitääkö ottaa jotain ruokaa/ruoka-aineita mukaan, meinataanko me tehdä jotain, jne. Jotenkin hämmennyin ja vaikka sitten vastasin, että voi ottaa jotain aamupalatarvikkeita jos he tarvitsevat (koska minä en syö aamupalaa) ja että täälläkin on kauppoja ja ainahan Tampereella on ABC joka on auki pyhänäkin. Ja jotain tekemistä Tampereelta aina löytyy ja leffateatterissakin on jotakuinkin normaalit näytännöt myös joulupäivänä.

Kaikki tuo on hyvin ei-jouluista, tai siis sellaista tyypillistä, perinteistä joulua, mutta kun minä en tee mitään sellaista yksinäni. Luulisi, että jotain jouluaiheistakin on, mutta pitää varmaan perehtyä asiaan vähän paremmin.

Oho, nyt tuli äidiltä viesti ja ilmeisesti olin ymmärtänyt väärin. Kun hän sanoi että he "voisivat kuitenkin olla vieraanani jonkin aikaa", hän ei tarkoittanutkaan, että he olisivat yötä, vaan että olisivat vain vähän pitempään kuin normaalisti. Jotenkin nolottaa. Kai minä vain halusin niin kovasti, että he tulisivat tänne yöksi, että saisin heidät tänne pitemmäksi ajaksi kuin vain kahdeksi tunniksi. No ensi jouluna sitten toivonmukaan olen Pohjois-Irlannissa. Ehkä sieltä löytyy vaikka jotain vapaaehtoistyötä jota voisi tehdä jouluna.