Arvatkaa kuka sai tänään työnsä takaisin?

Käy kiittäminen ainakin yhtä tuttua, joka penkoi asiaa ja kyseli ja soitteli ihmisille, jne. Oikein joku isompi pomo soitti minulle tänään ja pahoitteli kauheasti tapahtunutta ja sanoi, että luonnollisesti asia on niin, että koska minun kanssani on tehty määräaikainen työsopimus, sitä ei voi kumpikaan osapuoli yksinään irtisanoa. Olisi kyllä ollut hieno ele, jos tämä minut erottanut ja erottamisen laillisuutta vakuuttanut pomo olisi asiasta ilmoittanut, mutta kaikkeahan ei voi saada. Todennäköisesti kyseinen henkilö jatkaa paikallaan ja minun pomonani ja tuskin kauhean ystävällistä käytöstä voin häneltä odottaa.

Tiedän tiimiläisten kuitenkin ottavan minut iloisena vastaan, sillä tässähän minä samalla puolustin meidän kaikkien feissareiden oikeuksia. Juulia ei kuitenkaan halunnut tulla takaisin, minkä kyllä ymmärtää sen perusteella, mitä olen kuullut siitä, mitä pomo on hänelle sanonut. Jo se, mitä hän minulle sanoi ilmoittaessaan potkuistani, oli mielestäni aika lailla muuta mitä työntekijälle pitäisi sanoa. En koe minkäänlaista syyllisyyttä jatkamisesta ja perjantaina palaan töihin ihan hyvillä mielin.

Aion myös vähentää puhelintyön tunteja, jotta jaksaisin paremmin koulua ja kahta työtä.

Lisäksi Sisi synnytti tänään 14 poikasta. Ikävä kyllä se on liikaa, jotta poikaset voisivat kasvaa isoiksi ja terveiksi, minkä lisäksi moinen sakki olisi emollekin kauhea koettelemus. Siispä huomenna tai ylihuomenna on edessä äärettömän epämiellyttävä poikasten "karsiminen", eli lopettaminen ja poikuekoon pienentäminen inhimilliseksi kaikille poikasille ja emolle. Toivoin, ettei tarvitsisi, mutta en voi muutakaan.

Paljon on tapahtunut tänään ja kokonaisuudessaan tämä on ollut ehkä yksi elämäni parhaimmista päivistä. Tuntuu hienolta, että puolustin itseäni tilanteessa, jonka koin todella epäreiluna ja kerrankin laki ja säädökset olivat minun puolellani ja se myös myönnettiin ja potkut peruttiin. Lisäksi se tuttu, joka näki itse vaivaa valittaakseen asiasta muille tahoille, on ainoana ihmisenä puolustanut minua noin tosissaan. Toki meidän tiiminvetäjä puhui puolestani, mutta hänkin kun tekee työtä saman pomon alaisuudessa, niin kaikkea ei voi sanoa ääneen.

Ala-asteella, kun minua koulussa kiusattiin ja silloinen ihastukseni Tiedät-kai-kuka puolusti minua epäsuorasti, on ainoa teko, jossa kukaan on yhtään millään lailla puolustanut minua ennen tätä. Olen todella onnekas, kun minulla on niin hieno kaveri. Ja olen onnekas sen suhteen, että tiesin oikeuteni ja tajusin liittyä ajoissa ammattijärjestöönkin, mikä olisi ollut äärimmäisen hyödyllistä, mikäli kaikki järjestön työntekijät olisivat väittäneet tyynesti, että kaikki on mennyt lakien mukaan.

Hieno päivä.